Posazení Čecha na lavičku Chelsea je logickým rozhodnutím, píší britská média

Po deseti sezonách končí nadvláda Petra Čecha v brance fotbalové Chelsea. Trenér José Mourinho dal v první zápase nového ročníku Premier League přednost belgickému mladíkovi Thibautu Courtoisovi. Porážka Čecha v boji o post jedničky ostrovní tisk nepřekvapila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petr Čech poprvé v kariéře vstupuje do sezony jako gólmanská dvojka londýnské Chelsea

Brankář Petr Čech poprvé v kariéře vstupuje do sezony jako gólmanská dvojka londýnské Chelsea | Zdroj: ČTK

Dvaadvacetiletý Courtois má podle médií větší budoucnost, což nejspíše rozhodlo i při rozhodování Mourinha.

„Nepožádal o svolení odejít z Chelsea a doufám, že o něj ani nepožádá,“ cituje kouče Mourinha Daily Telegraph. Ten si ale podobně jako další listy myslí, že český gólman je příliš dobrý na to, než aby dělal náhradníka.

„Čech teď může několik týdnů klepat na Mourinhovy dveře a dožadovat se odchodu z Chelsea,“ myslí si fotbalový expert BBC Mark Lawrenson.

Chelsea přirostla Čechovi k srdci, plánoval i působení v managementu

Číst článek

Guardian chválí portugalského trenéra za to, že své rozhodnutí neuspěchal. Upřednostnění Courtoise považuje za logické. Dvaatřicetiletý český reprezentant teď totiž prý dělá častěji chyby než během svého údajně vrcholného období v letech 2004 až 2010.

Independent rozebírá detailně slova portugalského trenéra, který prohlásil, že negarantuje Courtoisovi post týmové jedničky na celou sezonu.

Thibaut Courtois sice v premiérovém utkání za Chelsea v Premier League na půdě Burnley brzy inkasoval, ale londýnský celek vyhrál 3:1 | Foto: Reuters

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Jiří Hošek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme