Fanoušci Bundesligy jsou na svoji soutěž hrdí, je prý nejlepší ze všech

Fotbalisté Bayernu Mnichov přivítají v pátek večer Wolfsburg. Utkání 1. kola Bundesligy je lákadlem pro sportovní fanoušky ze širokého okolí bavorské metropole. Už dopoledne si někteří z nich vzali i dovolenou, aby se mohli podívat jen na to, jak hráči jejich oblíbeného Bayernu nastupují v tréninkovém centru do autobusu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

65 tisíc fandů sledovalo prezentaci mužstva Bayernu Mnichov pro sezonu 2014/2015

65 tisíc fandů sledovalo prezentaci mužstva Bayernu Mnichov pro sezonu 2014/2015 | Zdroj: Reuters

Atmosféra u tréninkového areálu v Säbenerstrasse je poměrně klidná. Pár desítek fanoušků se chová klidně a velmi disciplinovaně. Němci se na začátek nejvyšší domácí ligové soutěže těší, večerní start ale zatím neprožívají, večer to však bude jiné.

„Bude se tu zase hrát hezký fotbal, tím jsem si jistý. Ať už to bude Bayern nebo další kluby, ta síla tu je. A my fandové to samozřejmě vnímáme, chceme toho být součástí,“ říká fanoušek Otto, který drží palce Bayernu od dětství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Startuje fotbalová Bundesliga, fandové si od ní hodně slibují

Očekávání fanoušků bavorského giganta jsou jiná, než ta, na která jsou zvyklí fotbaloví příznivci v Česku.

„Chodím na ligu už třicet let, a když jsem si svého času myslel, že ta soutěž už nemůže být lepší, tak jsem se pletl. Čekáme úspěchy, třeba i na pohárové scéně. Uvidíme,“ slibuje si Otto od sezony.

Před startem soutěže fanoušci berou tradičně útokem klubový fanshop. Jak už to také tak bývá, dresy a další suvenýry jsou patřičně naceněné. Loňské dresy jsou za 30 eur a ty letošní za 70.

A je potřeba mít přesně svého oblíbeného hráče. „Schweinsteiger,“ hlásí, čí jmenovku bude nosit na zádech, mladý Wolfgang. „Je nejlepší,“ má jasno.

A nejlepší by měla být podle fanoušků i samotná soutěž. A okolnosti, související se startem soutěže, tedy televizní pořady, novinové články, diskuze mezi fandy i zájem o vstupenky či suvenýry, to jenom potvrzují.

Páteční večerní zápas proti Wolfsburgu je beznadějně vyprodaný, Allianz Arena bude nabitá k prasknutí, začíná totiž soutěž, která bude ozdobou fotbalu, jenž dal světu to nejlepší národní mužstvo.

Tomáš Lörincz, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme