Namísto triumfálního návratu odcházel Koubek ze Slavie znovu v chmurné náladě

Když naposledy vedl své mužstvo Miroslav Koubek v pražském Edenu, domácí Slavia porazila Duklu. Pár hodin na to byl však propuštěn. Teď se Koubek do Edenu vrátil, Slavia znovu vyhrála, zkušený kouč se ale tentokrát radovat ani nezačal. Seděl totiž na lavičce Viktorie Plzeň, která porážkou 0:1 přepustila svému soupeři vedení v Synot lize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Staronový trenér Plzně Miroslav Koubek

Staronový trenér Plzně Miroslav Koubek | Zdroj: ČTK

Není to ještě ani půl roku, co Miroslav Koubek naposledy zblízka slyšel slávistickou děkovačku. Tentokrát mu příjemná vůbec nebyla, i když prý ne kvůli tomu, že by chtěl stůj co stůj ukázat svou převahu po jarní křivdě.

„Mrzí každá porážka a tahle mě mrzí velmi. Ne kvůli Slavii, ale kvůli tomu, jak k ní došlo. Šance jsme měli a branku jsme nedali. Z tlaku, který jsme stupňovali, jsme pak neměli dostat gól. Ten byl zbytečný a z ničeho,“ káral Koubek Radima Řezníka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Koubek a jeho svěřenci si body z Edenu do Plzně neodvezli. Šlágr ligového kola zvládla lépe Slavia

Pětadvacetiletý obránce ve druhém poločase už málo útočné Slavii daroval možnost zahrát roh, po kterém dal obrozený záložník Jaromír Zmrhal už potřetí v této sezóně vítěznou branku svého týmu. Už potřetí to bylo doma v Edenu.

„Rád bych skóroval i při venkovních zápasech. Když se naskytla šance, tak jsem ji využil. Za body jsem strašně rád. Všichni kluci zápas odedřeli, celý tým makal. Plzeň na tom byla lépe kombinačně, my se ale semkli, hráli zezadu a chodili do brejků, což vyústilo ve standardní situaci, ze které jsme dali gól,“ shrnul vcelku věrně realitu zápasu Zmrhal.

I Zmrhal patřil k hráčům, co s Miroslavem Koubkem ve Slavii spolupracovali, a při přemýšlení o tom, kdo si od vynuceného jarního sbohem víc polepšil - jestli Koubek, nebo Slavia, mu i přes diplomatickou odpověď cukaly koutky.

„To nemůžu říct úplně, je před námi ještě celá sezona. Dnes se dařilo více nám, ale nemá cenu dělat nějaké závěry. Plzeň byla silným soupeřem, ve druhé půli měla několik vyložených šancí, kdy nás podržel buď gólman Hrubeš, nebo Tomáš Nitranský, který míč už vykopával z brány,“ doplnil Zmrhal.

V čele ligové tabulky má Slavia před Plzní dvoubodový náskok, ovšem jak pravil po zápase teď už plzeňský kouč Miroslav Koubek, na konci sezony to prý bude opačně.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme