Policie znovu odložila případ údajně špatného hospodaření v Městských lesích Fulnek

Kriminalisté už podruhé odložili vyšetřování případu špatného hospodaření v Městských lesích Fulnek. Nezjistili totiž, že by šlo o trestný čin. S výsledky šetření se ale radnice odmítá smířit. Skoro šestimilionový dluh lesů totiž zaplatila z vlastní pokladny a peníze chce zpět po konkrétním viníkovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětský domov ve Fulneku

Dětský domov ve Fulneku | Foto: Moravskoslezský kraj

„Sami jsme se pustili do porovnávání evidence hmoty, která šla z lesa a evidence faktur, na základě kterých se prodávalo dřevo. Zjistili jsme, že tam chybí 2000 kubíků dřeva,“ říká starostka Fulneku Jana Mocová ze Sdružení nezávislých kandidátů-Rovnost šancí.

Bývalý šéf Městských lesů se už sice dostal před soud, jenže pro daleko mírnější trestný čin. A to zkreslování účetnictví.

„Šance města získat peníze, kterými svou organizaci zachránilo, se snižuje,“ říká právník Fulneku Radek Ondruš.

Právník města také prohlásil, že by místo novojičínských policistů měli na kauze pracovat krajští kriminalisté.

Přehrát

00:00 / 00:00

Iva Havlíčková se zajímá o kauzu šesti milionového dluhu ve Fulneku

„Já se k tomu v tuto chvíli nebudu vyjadřovat, protože nevím, jaké obvinění tam padlo na stranu policie. Nicméně pokud nebyly shledány důvody k zahájení trestního stíhání, policisté věc odložili,“ říká novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

S výsledky šetření se radnice odmítá smířit. Skoro šesti milionový dluh lesů totiž zaplatila z vlastní pokladny a peníze chce zpět po konkrétním viníkovi.

„Celý ten postup mě mrzí, protože si myslím, že by spravedlnost měla existovat. Občané očekávají, že bude nalezen viník, protože peníze nám opravdu chybí,“ konstatuje starostka.


View Larger Map

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme