Tyčkařka Svobodová se v tréninku trápí, povzbudí ji reprezentační dres

Jiřina Svobodová měla skvělou halovou sezonu. Vylepšila český rekord a získala stříbrnou medaili na světovém šampionátu v Sopotech. Pod otevřeným nebem se jí ale daří méně, dosavadní maximum 460 cm stačí v evropských tabulkách na šesté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková | Foto: Tereza Jelínková

„Je to nahoru a dolů. Doufám, že teď už to půjde nahoru a uvidíme. Letos nemám vůbec stabilní sezonu. V trénincích se hodně trápím, padají hodně peprná slova,“ přiznává skokanka o tyči Jiřina Svobodová.

Motivaci ale má. „Doufám, že jakmile obléknu reprezentační dres, tak se mi v hlavě přecvakne a budu to zase stará já. Chci se prát za ta nejlepší umístění,“ je odhodlaná osmadvacetiletá atletka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jiřinou Svobodovou mluvil reportér Čro Miroslav Augustin

Zatímco u většiny sportovců bývají za podobným výkonnostním útlumem různé zdravotní potíže, na obhájkyni evropského prvenství se nutně projevily nepříjemné okolnosti spojené s jejím nedávným rozvodem.

„Psychicky už jsem na tom dobře. Nikdy jsem na tom nebyla špatně, ale v hlavě se mi mlelo strašně moc věcí a na sportovním výkonu je to znát. Když člověk nemá klidnou hlavu a nemůže se soustředit jen na jednu věc, tak to takhle dopadá,“ usmívá se Jiřina Svobodová.

Zkusím urvat titul, plánuje Barbora Špotáková před atletickým ME

Číst článek

Dobrou náladu neztrácí ani na při pomyšlení na svou soutěž. „Někomu to sedne, někomu ne. Může začít pršet, za to bych byla radši, a ostatní se spolu zblázní. Je to technická disciplína, stát se může cokoli.“

Své tyče Jiřina Ptáčníková poveze na stadion už zítra ráno před kvalifikací. V úvodním dnu se do programu zapojí i dalších 20 českých atletů.

Miroslav Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme