Zrychlovat a zrychlovat, plánuje útok na kraulařskou medaili plavec Micka

Devatenáctiletý Jan Micka je největším talentem mužského plavání v České republice. Třemi umístěními mezi nejlepšími devíti na ME ale překvapuje, v sezoně totiž nemohl pořádně trénovat. Dnes bude český teenager chtít zaútočit v Berlíně třeba i na medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Micka bude na ME v Berlíně bojovat o medaili

Jan Micka bude na ME v Berlíně bojovat o medaili | Zdroj: ČTK

„Jsem úplně v pohodě, jelo se mi lehce,“ nevypadal Jan Micka ani trochu unaveně, když v rozplavbě kraulařského závodu na 800 metrů vylepšil o téměř tři sekundy vlastní český rekord a do dnešního finále tak prošel překvapivě jako vůbec druhý nejrychlejší ze všech.

V dnešním boji o medaile chce opět spoléhat na svoji léty ověřenou taktiku, tedy na rychlý finiš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkony Jana Micky sleduje v Berlíně reportér ČRo Michal Jurman

„Nepřepálit první stovku, jako to dělá většina lidí. Jet s nimi, ale lehce a postupně zrychlovat a zrychlovat,“ má český plavec jasno o taktice.

Kvůli vleklým zraněním ale v této sezoně nemohl tři měsíce trénovat v bazénu. I tak Micka prokázal, že může dosáhnout výborných výsledků, ačkoliv do poslední chvíle vlastně ani nevěděl, zda na evropský šampionát odjede.

„Neválel jsem se a pořád jsem cvičil. Dělal jsem suchou přípravu, odpočinul jsem si od plavání a s o to větší chutí jsem se do něj pak vrhnul. Díky tomu, že je člověk cílevědomý a má chuť plavat, to takhle dopadlo,“ myslí si Micka.

Trenérce shání kytičku

Devatenáctiletý plavec pražského USK navíc dal před šampionátem na radu své trenérky Jaroslavy Passerové a rozhodl se neexperimentovat se startem v závodě dálkových plavců na pět kilometrů. I díky tomu ušetřil cenné síly, kterými v posledních dnech ničí celou řadu evropských plaveckých es.

„Poděkuju jí a asi jí koupím nějakou kytičku,“popisuje Jan Micka svůj dnešní předstartovní program v Berlíně, kde se ve finále osmisetmetrového závodu představí hned na úvod odpoledního bloku, tedy už krátce po osmnácté hodině.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme