Bednář si kšiltovky vystaví

Za Slavii hrál tři roky v začátcích své seniorské kariéry, po návratu ze zahraničních štací v ní kroutí třetí sezónu. Ale hattricku v červenobílém dresu se Jaroslav Bednář dočkal až teď. I kdyby skóroval sám, jeho tým by nad Plzní i tak v předehrávce padesátého extraligového kola zvítězil. Nakonec druhý tým tabulky nad šestým vyhrál 5:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Bednář

Jaroslav Bednář | Zdroj: ČTK

Jaroslav Bednář dvakrát skóroval prudkou ranou švihem, jednou byl na konci povedené přesilovkové kombinace. "Za Spartu i v Plzni jsem nějaké hattricky dal. Za Slavii to byl premiérový."

Nepatří mezi vyhlášené kanonýry a tak musel chvíli přemýšlet, kdy naposledy dal tři góly v jednom utkání. "Asi v Omsku v přípravě proti nějakému druholigovému týmu," smál se po zápase evidentně dobře naladěný účastník posledních dvou světových šampionátů.

V severoamerické NHL na oslavu tří branek jednoho hráče létají na led čepice. Příznivci Slavie předvedli něco podobného už při nedávném střeleckém představení Davida Hrušky a tak Jaroslav Bednář ani nebyl překvapen, když na ledě Sazka aréně po jehou třetí brance přistálo několik kšiltovek. "Ale David Hruška jich měl víc, asi nejsem tak oblíbený (smích). A navíc mám velkou hlavu, žádná mi není. Asi je dám doma někam pod postel. Ne ne, určitě si někde vystavím," říkal nad sbírkou čtyř slávistických kšiltovek Jaroslav Bednář.

V závěru při power play Plzně mohl přidat ještě čtvrtý gól. "Nebudu lhát, že jsem nechtěl. Čtyři góly jsem ještě nikdy nedal, snad ani na tréninku (smích). Asi mně to nebylo souzené. Ale hlavně, že máme tři body." Slavia k nim v souboji se Západočechy mohla dojít celkem snadno, po patnácti minutách vedla 3:0. Před polovinou utkání ale nedůrazem v předbrankovém prostoru dovolila soupeři snížit na rozdíl jediné branky. "Přestali jsme hrát a je pravda, že jsme měli namále. To je problém naší hry, se kterým se pořád potýkáme. Ještě, že se nám povedla třetí třetina, jinak jsme o vítězství přišli," tvrdil Jaroslav Bednář, který k uklidnění na slávistické střídačce přispěl čtvrtým gólem v síti Martina Altrichtera.

Svěřenci trenéra Vladímíra Růžičky si tak pojistili druhou příčku tabulky a hlavně - po sérii pěti porážek podruhé za sebou zvítězili. Zdá se, že Slavia je z útlumu venku. "To nevím. Každopádně začínáme hrát trošku víc v pohodě. Ale stále to není optimální. Sice dáváme dost gólů, ale také jich hodně dostáváme. To je nejslabší článek naší hry, který musíme zlepšovat," říká Jaroslav Bednář.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme