České basketbalistky už mají evropský šampionát v kapse

Českým basketbalistkám stačily k postupu na evropský šampionát pouhé čtyři zápasy - už loni na podzim porazily postupně Belgii, Litvu a Itálii, letošní podzimní odvetnou část kvalifikace odstartovaly také vítězstvím - pokořily znovu Belgičanky, a to dokonce v jejich domácím prostředí. Tím je jasné, že v září příštího roku je čeká finálový turnaj v Aténách. Zbytek kvalifikace si s klidem mohou vychutnat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zase pod košem

zase pod košem | Foto: BK Žabiny

Hráčkám i trenéru Janu Bobrovskému spadl po v belgickém Namuru kámen ze srdce. Belgičankám nepomohla k úspěchu ani téměř plná hala. Bouřlivá atmosféra, která jim měla přičarovat vítězství, se nekonala. "Byl tam docela slušný počet fanoušků, asi kolem osmi set, také domácí kapela, která je tradiční v Belgii a ve Francii, ale bouřlivě to tam příliš nevypadalo," dodal trenér Jan Bobrovský. Samozřejmě že v šatně po výhře zavládlo nadšení. "Myslím si, že holky měly z vítězství velikou radost. Tím, že jsme uhrály to svoje a postoupily jsem už teď, bude mít za následek to, že snad zbytek kvalifikace bude klidný a bez nervozity z naší strany a že vždy předvedeme divákům pohlednou hru," okomentoval situaci Bobrovský.

České basketbalistky se kvalifikovaly na ME 2003 ze semifinálové skupiny D, skupin je pět a z každé postupují dva nejlepší týmy. Jistotu startu na finálovém turnaji už měly domácí Řecko a obhájkyně titulu z Francie.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme