Dominátor se dohodl s Ottawou

Český hokejový brankář Dominik Hašek se dohodl s týmem NHL Ottawa Senators na víceleté smlouvě. Vedení Senátorů to dnes oficiálně oznámilo na tiskové konferenci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

Devětatřicetiletý hráč má za sebou nepovedený návrat po roční pauze v dresu Detroitu. S Rudými Křídly podepsal olympijský vítěz z Nagana roční kontrakt na šest milionů dolarů, ale poté, co kvůli zdravotním problémům odehrál pouze 14 utkání, ze svých nároků slevil. Vedení Red Wings již o služby devětatřicetiletého gólmana nemělo zájem a Hašek se stal 1. července nechráněným volným hráčem. Ottawa mu naopak 27. června uvolnila post jedničky, když vyměnila do St. Louis Patricka Lalima. V týmu Senators by mohl Hašek vytvořit brankářskou dvojici s dalším Čechem Martinem Pruskem. V klubu působí také útočníci Martin Havlát a Václav Varaďa.

Klub ani hráč sice podmínky kontraktu nezveřejnil, ale podle informací deníku Ottawa Sun by se mělo jednat o roční smlouvu s opcí na další sezonu. Hašek by si měl vydělat v nacházejícím ročníku na základním příjmu dva miliony amerických dolarů, plus bonusy za odchytané zápasy a v případě zisku Stanleyova poháru pět milionů dolarů.

O možnosti, že by Hašek mohl působit v příští sezoně v týmu Senators, informoval list Ottawa Sun již více než před měsícem. Do klubu jej nejspíš přilákal generální manažer John Muckler, který je Haškovým dobrým přítelem z dob jejich společného působení v Buffalu. Muckler se setkal s Haškem před měsícem. Pardubický rodák naposledy odchytal zápas 8. prosince loňského roku za Detroit. Začátkem února sezonu definitivně ukončil a o dva měsíce později se podrobil operaci.

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme