Erat a Vokoun pomohli k výhře Nashvillu

Čtyři čeští hokejisté skórovali v zápasech zámořské NHL. K vítězství ale pomohl pouze gól útočníka Nashvillu Martina Erata. Predátoři porazili Pittburgh 5:4, za Tučňáky se trefil Josef Melichar. Tomáš Vokoun si v brance Nashvillu připsal čtyřicet zákroků. Carolina porazila St. Louis 4:2, jednu branku hostů vstřelil Petr Čajánek. Chicagu nepomohl ani gól Radima Vrbaty, domácí podlehli New Jersey 2:3 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

brankář Tomáš Vokoun

brankář Tomáš Vokoun | Zdroj: ČTK

V Nashvillu v první třetině jednou inkasoval český brankář Tomáš Vokoun, ale jeho spoluhráči včetně Erata pokořili Sebastiana Carona v brance Pittsburghu třikrát. Predators pak zvýšili až na 5:1, ale hosté se nevzdali. Při vyloučení Marka Židlického se trefil Michael Ouellet, ani ne za minutu skóroval poprvé v sezoně Melichar a na rozdíl jedné branky snížil deset minut před koncem zápasu Colby Armstrong. Český brankář měl v závěrečné části plné ruce práce, aby udržel vedení, a připsal si 16 zákroků.

Hokejisté Caroliny si v odpoledním utkání poradili s nejslabším celkem soutěže St. Louis 4:2 a připsali si sedmé vítězství za sebou. Druhým hattrickem v kariéře pomohl "Hurikánům" k výhře jednadvacetiletý Eric Staal, jenž si připsal ještě bod za asistenci. Na závěrečnou trefu mu přihrál František Kaberle. Blues přitom začali utkání v Raleighu lépe a v 11. minutě už vedli o dvě góly. Petr Čajánek po 120 sekundách vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně.

V Chicagu nastoupil v dresu New Jersey po jednozápasové pauze Patrik Eliáš. Ze tří střel v utkání gól nedal, ale na rozdíl od Vrbaty proměnil samostatný nájezd. Vítězný gól pak vstřelil Viktor Kozlov a brankář Martin Brodeur slavil 423. výhru. Vrbata se v normální hrací době trefil už ve čtvrtém utkání za sebou.

Výsledky nedělních zápasů NHL:

Carolina - St. Louis 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Branky: 37., 41. a 60. Staal (na třetí F. Kaberle), 26. Ray Whitney - 2. Čajánek, 11. Sillinger
Střely na branku: 37:33
Diváci: 18.730

Chicago - New Jersey 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky: 9. Arnason, 25. Vrbata - 5. Gionta, 28. C. White, roz. sam. nájezd V. Kozlov
Střely na branku: 31:26
Diváci: 11.117

Nashville - Pittsburgh 5:4 (3:1, 2:1, 0:1)

Branky: 7. a 22. Walker, 10. Kariya, 18. Erat, 23. Hall - 5. Malone, 38. Ouellet, 39. Melichar, 50. Co. Armstrong.
Tomáš Vokoun odehrál v brance Nashvillu celé utkání, čelil 40 střelám, čtyřikrát inkasoval, úspěšnost zákroků měl 90%
Střely na branku: 30:37
Diváci: 17.113

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme