Federer prošel skupinou bez porážky

Americký tenista Andy Roddick se stal druhým semifinalistou Turnaje mistrů v Houstonu. V dramatickém utkání porazil Marata Safina z Ruska dvakrát 7:6. Safin se o druhé postupové místo v Modré skupině utká s Britem Timem Henmanem, který se na turnaji dočkal první výhry. Argetince Guiilerma Coriu porazil hladce dvakrát 6:2. Bez jediné porážky prošel Červenou skupinou světový hráč číslo jedna Švýcar Roger Federer. Španěla Carlose Moyu porazil 6:3, 3:6, 6:3. Moya nyní musí čekat na výsledek zbývajícího zápasu mezi Hewittem a Gaudiem a držet v něm palce argentinskému tenistovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: EPA

Jedini čeští zástupci na Turnaji mistrů, deblisté Martin Damm a Cyril Suk, prohráli i své poslední utkáné v Červené skupině. Bahamsko - kanadskému páru Mark Knowles, Daniel Nestor podlehli 2:6 a 3:6. Knowles s Nestorem tak prošli do semifinále bez jediného zaváhání. Druhými postupujícími z Červené skupiny se stali Wayne Black a Kevin Ullyett ze Zimbabwe. V přímém duelu o druhé postupové místo z Červené skupiny porazili v Houstonu Belgičany Xaviera Malissa a Oliviera Rochuse hladce ve dvou setech 6:4 a 6:2.

V utkání Červené skupiny, které bylo rozehráno už v úterý, porazili američtí bratři Bob a Mike Bryanovi indicko-běloruský pár Mahéš Bhúpathí, Max Mirnyj ve třech setech a zajistili si semifinálovou účast. Připojili se tak k už jistým postupujícím Jonasu Björkmanovi ze Švédska a Australanu Toddu Woodbridgeovi.

Výsledky:

Dvouhra:

Červená skupina:

Federer (1-Švýc.) - Moya (5-Šp.) 6:3, 3:6, 6:3

Modrá skupina:

Roddick (2-USA) - Safin (4-Rus.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:4)
Henman (7-Brit.) - Coria (6-Arg.) 6:2, 6:2

Čtyřhra:

Červená skupina:

Knowles, Nestor (Bah./Kan.) - Damm, Suk (ČR) 6:2, 6:3
W. Black, Ullyett (Zim.) - Malisse, O. Rochus (Bel.) 6:4, 6:2

Modrá skupina:

B. Bryan, M. Bryan (USA) - Bhúpathí, Mirnyj (Ind./Běl.) 7:6 (9:7), 5:7, 6:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme