Sparta porazila v Evropské lize španělský Betis a živí šanci na postup, utkání rozhodl gólem Haraslín

Fotbalisté Sparty porazili doma v předposledním 5. kole skupiny C Evropské ligy Betis Sevilla 1:0 a udrželi se ve hře o postup do jarní vyřazovací fáze soutěže. Jediný gól vstřelil v 54. minutě Lukáš Haraslín. Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho oplatili španělskému celku říjnovou prohru 1:2 z jeho hřiště.

Praha (Aktualizováno: 20:50 30. 11. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Haraslín

Lukáš Haraslín | Zdroj: Profimedia

Obhájci českého titulu před vyprodanou Letnou s 18 095 diváky zvítězili v „céčku“ po třech utkáních a už ve čtvrtek si s předstihem mohou zajistit minimálně jarní start v nižší Evropské konferenční lize, pokud Glasgow Rangers doma porazí Aris Limassol.

Sparta v Evropské lize na stadionu Rangers neuspěla a prohrála 1:2, jediný gól Pražanů dal Haraslín

Číst článek

Právě na Kypru Pražané 14. prosince zakončí skupinové boje. Vedoucí tým „céčka“ Betis má třetí pohárové jaro za sebou jisté.

Od začátku utkání nastoupil sparťanský kapitán a stoper Krejčí, naopak jeho parťák z obrany Sörensen ze zdravotních důvodů chyběl. První poločas nabídl opatrnou hru z obou stran.

Po necelé čtvrthodině zápasu domácí brankář Vindahl vyrazil Fekirovu střelu k tyči. V 27. minutě osmnáctiletý Diao přihrál Iglesiasovi, který se zbavil Vitíka, ale vyběhnutého Vindahla nepřekonal. Na opačné straně Haraslínovu střelu zpoza vápna bez problémů zastavil Silva.

Hraslínova paráda

I v úvodu druhého dějství se pokračovalo opatrně, v 54. minutě však Letenští udeřili. Preciado rychle vhodil aut, Kuchta si pokryl míč před dotírajícími Rodríguezem a Rocou, nahrál Haraslínovi a slovenský reprezentant střelou z hranice šestnáctky k tyči rozhodl o triumfu Sparty. V aktuální sezoně zaznamenal Haraslín 11. soutěžní trefu v dresu Pražanů.

Krátce nato mohli „Zelenobílí“ odpovědět, Diao přihrál před branku, střelu střídajícího Isca však mimo branku odvrátil stoper Panák. Hosté dál pokračovali ve stupňujícím se tlaku, Vindahl vyrazil dalekonosnou ránu Rodrígueze.

V 77. minutě obránce Abner nacentroval do šestnáctky na bližší tyč a Iglesias hlavičkoval do boční sítě. Iscův centr zase proletěl nikým netečován těsně vedle sparťanské branky. Uklidnění mohl přinést domácím v závěru duelu Zelený, jenže ve skluzu na zadní tyči na Laciho přihrávku nedosáhl.

Česká mužstva porazila v pohárech španělského soupeře teprve ve druhém z posledních 22 utkání. Sparta nad španělským celkem uspěla po čtyřech pohárových duelech. Naopak Betis v šestém pohárovém souboji s českým celkem poprvé prohrál.

Sparta doma v této sezoně v dosavadních 13 soutěžních duelech v normální hrací době neprohrála (s FC Kodaň v kvalifikaci Ligy mistrů neuspěla na penalty) a vyhrála tam devět z posledních 10 zápasů. Betis našel přemožitele poprvé od 21. září a 13 soutěžních utkáních.

Sparta Praha - Betis Sevilla 1:0 (0:0)

Branka: 54. Haraslín. Rozhodčí: Dabanovič - Todorovič, Janovič (všichni Č. Hora) - Zebec (Chorv., video). ŽK: Birmančevič - Ruibal, Pezzella, Miranda, Rodríguez. Diváci: 18.095 (vyprodáno).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme