Věřím, že ta spolupráce bude lepší, přeje si Šilhavý. Trenér chce proti Bělorusku více využívat Schicka

České fotbalisty čeká předposlední zápas kvalifikace mistrovství světa. Po remíze s Walesem, v boji o druhé místo ve skupině, nastoupí v ruské Kazani proti Bělorusku. Národní tým bude chtít oproti poslednímu utkání lépe využít největší ofenzivní hvězdu Patrika Schicka, který se v duelu s Ostrovany příliš neprosadil.

Kazaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick

Patrik Schick | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý útočník měl v souboji s Walesem slibné náznaky, v prvním poločase těsně před šestnáctkou místo zakončení přihrával do šance Hložkovi, tato akce, stejně jako některé další, ale gólem neskončila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jakou taktiku na Bělorusko plánuje trenér fotbalistů Jaroslav Šilhavý

„Vnímáme to, že jsme Páťu mohli ještě víc zásobit přihrávkama, hrát rovnou na něj. To jsme si řekli a věřím, že ta spolupráce bude lepší,“ říká reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, který na výkony Schicka dlouhodobě spoléhá.

Pětigólový střelec z uplynulého mistrovství Evropy se do národního týmu vrátil po dvouzápasovém disciplinárním trestu a z Německa si přivezl výbornou formu.

V úvodních sedmi kolech této sezony Bundesligy v dresu Leverkusenu hned šestkrát skóroval.

„Věřím, že my mu dáme podobný komfort, a když mu ho dáme, tak se prosadí vpředu. Proti Walesu to nebylo úplně ideální od všech hráčů a je potřeba přidat,“ uvědomuje si kapitán národního týmu Tomáš Souček. V utkání s Walesem se v blízkosti Patrika Schicka pohyboval hlavně Antonín Barák.

Kvůli trestu za žluté karty ale záložník Verony do Ruska neodletěl a reprezentační trenéři tak ofenzivu budou muset poskládat jinak.

„Může se stát, že i vpředu bude změna. Ještě nejsme úplně rozhodnutí, ale určité změny nastanou. Můžou tam vylézt další hráči a ti se mohou prosadit, protože budou mít víc prostoru,“ myslí si reprezentační kouč Šilhavý.

Čeští fotbalisté nastoupí v Kazani do utkání s Běloruskem ve 20.45 a stanice Radiožurnál a Radiožurnál Sport ho odvysílají v přímém přenosu.

Utkání můžete sledovat také v ONLINE přenosu prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme