Testování na koronavirus napříč ligou odhalilo nakaženého v Bohemians. Utkání v Brně to neohrozí

Testy na koronavirus odhalily u fotbalistů Bohemians 1905 jednu pozitivní osobu, která má nařízenou karanténu. Díky negativním výsledkům ostatních členů týmů mohou Pražané nastoupit k nedělnímu duelu druhého ligového kola v Brně.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V týmu Bohemians se znovu objevil případ koronaviru (ilustrační foto)

V týmu Bohemians se znovu objevil případ koronaviru (ilustrační foto) | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

V ostatních 17 klubech se nákaza nevyskytla. Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí první a druhou ligu, o tom informovala v tiskové zprávě.

Fotbalisté Budějovic neudrželi v Ostravě dvougólové vedení, Baník urval remízu 2:2 i díky penaltě

Číst článek

Díky úpravě pravidel na začátku minulého týdne jde do izolace jen nakažená osoba a nikoliv celý tým, jako tomu bylo předtím. Už před týdnem odhalily odběry v Bohemians čtyři nakažené. Další testy dopadly negativně a „Klokani“ mohli nastoupit k úvodnímu ligovému zápasu proti Mladé Boleslavi.

Koronavirus se vyskytl i v dalších týmech, ale protože opakované odběry byly i u nich negativní, odehrálo se první kolo nového ligového ročníku kompletní.

Mužstva od této sezony musejí podle manuálu povinně absolvovat testy na koronavirus před každým ligovým zápasem. Jména nakažených se nezveřejňují. V uplynulé sezoně se kvůli výskytu covidu-19 v týmech Karviné a Opavy nestihla dohrát nadstavbová skupina o záchranu a z nejvyšší soutěže nikdo nesestoupil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme