‚Máme velkou motivaci získat trofej.‘ Červ pomohl k postupu do finále poháru prvním gólem za Plzeň

Fotbalisté Plzně si v semifinále českého poháru poradili se Zlínem a už se mohou těšit na domácí finálovou bitvu s pražskou Spartou. K výhře 3:0 přispěl svým premiérovým gólem za Viktorii Plzeň záložník Lukáš Červ.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Červ vstřelil v semifinále Mol Cupu první gól za Plzeň

Lukáš Červ vstřelil v semifinále Mol Cupu první gól za Plzeň | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Plzeňští fotbalisté si v semifinále českého poháru poradili se Zlínem bez větších obtíží 3:0 a o trofej pro vítěze se utkají v květnu s pražskou Spartou. Viktorii nasměrovala k vítězství dvojice Tomáš Chorý, Lukáš Červ. Druhý jmenovaný se tak mohl radovat z první soutěžní trefy v dresu Západočechů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy trenérů Miroslava Koubka a Bronislava Červenky a plzeňského Lukáše Červa

„Říkal jsem si, že až bude potřeba, gól dám. Protože jsem věděl, že nějaké góly jsem vždycky dával. Den před zápasem jsem ležel v posteli a říkal si, že to musím dát. Takže jsem moc rád, že se to povedlo,“ usmíval se po postupu do finále poháru Červ.

Trenér Zlína nešetřil kritikou

Cestu k premiérové trefě přitom pracovitému záložníkovi zlínská obrana doslova vydláždila, což naštvalo trenéra Bronislava Červenku.

„Nechat hráče jít z půlky až do naší šestnáctky a zakončit krásně k tyči, aniž by měl na sebe vytvořený tlak, je tristní. Že tam byli naši hráči tři nebo čtyři, už je druhá věc,“ zlobil se po prohře v Plzni na své svěřence Červenka.

Červ byl znovu v plzeňském dresu vedle Chorého nejlepším mužem na trávníku, tentokrát byl velmi platný i v podpoře útoku.

„Do klubu nepřišel, aby střílel branky. Je to hráč do středu pole, defenzivní typ. Ale my po něm chceme kreativitu i v ofenzivní fázi, aby začal více tvořit, dostával se do koncovky a střílel,“ říkal na adresu Červa trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Červ chce první trofej

Střední záložník, který v zimě přišel z pražské Slavie, by teď rád s Plzní zvedl nad hlavu trofej pro vítěze českého poháru.

Velká motivace, v dospělém fotbale jsem ještě nic nevyhrál. A pohár je pohár, je to jeden ze dvou možných titulů, které se v Česku dají získat. Takže určitě to všichni chceme zvládnout,“ přál by si záložník Viktorie. K finálovému duelu dorazí na západ Čech pražská Sparta.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme