Gól Pastrňáka a přihrávky Noska Bostonu na výhru nestačily, Voráček přidal další dvě asistence

Hokejistům Bostonu nestačily gól Davida Pastrňáka a dvě asistence Tomáše Noska a podlehli v NHL na ledě Anaheimu 3:4. Jakub Voráček pomohl dvěma přihrávkami k výhře Columbusu 4:3 nad New Jersey. Za poražené skóroval Pavel Zacha. Ondřej Palát a Jan Rutta připravili jeden gól při vítězství Tampy Bay 5:2 nad Ottawou. Detroit i díky jedné asistenci Filipa Zadiny zdolal Carolinu 4:3 v prodloužení.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák po vstřeleném gólu

David Pastrňák po vstřeleném gólu | Foto: Orlando Ramirez | Zdroj: Reuters

Nosek, který v předchozích deseti zápasech nebodoval, si připsal obě asistence za přihrávku Brandonu Carlovi na modrou čáru. Následnou střelu beka Bostonu tečoval Nick Foligino u gólu na 1:1, podruhé prošla až do sítě a znamenala snížení na 2:3.

Pastrňák vyrovnal na začátku třetí třetiny se štěstím, když se jeho střela zpoza pravého kruhu dostala do sítě po odrazu od bruslí dvou domácích hráčů. V závěru měli ale hosté smůlu, Trevor Zegras rozhodl v čase 59:39 o výhře Anaheimu.

Sestřih zápasu Anaheim - Boston

Voráček asistoval v deseti z posledních dvanácti utkání a po jeho akcích odskočil Columbus na přelomu úvodní a druhé třetiny z 1:1 na 3:1. Kladenský odchovanec nejdříve připravil palebnou pozici Oliveru Bjorkstrandovi, který se prosadil z mezikruží střelou z první.

Při druhém gólu přihrál v přesilové hře pět na tři Patriku Lainemu, jenž trefil tyč, ale Boone Jenner doklepl puk do branky. Zacha ve 48. minutě stanovil přesnou ranou z mezikruží konečný výsledek.

Pastrňák se dvěma přihrávkami podílel na demolici Los Angeles, Mrázek vychytal Torontu výhru

Číst článek

Tampa Bay prohrávala 0:2 už v čase 3:43, ale ještě v úvodní třetině vyrovnala. Gól na 2:2 padl po akci Rutty s Palátem, po jehož přihrávce skóroval Brayden Point, se čtyřmi body (1+3) hlavní postava zápasu. V obraně vítězů nastoupil po téměř šesti týdnech Andrej Šustr.

Zadina měl v úvodní třetině dvě gólové šance, ale z úniku neuspěl s bekhendovou kličkou mezi betony a brankář Antti Raanta zastavil později i jeho střelu zblízka. Český útočník si připsal bod za druhou asistenci na začátku třetí třetiny u branky Michaela Rasmussena na 2:1.

Carolina otočila, ale Dylan Larkin poslal zápas v 57. minutě do prodloužení, které rozhodl v přesilové hře Lucas Raymond.

Výsledky NHL

Tampa Bay - Ottawa 5:2, Philadelphia - Edmonton 0:3, Columbus - New Jersey 4:3, Detroit - Carolina 4:3 v prodl., Winnipeg - Montreal 8:4, Colorado - NY Islanders 5:3, Minnesota - Calgary 1:5, Anaheim - Boston 4:3 a Vegas - San Jose 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme