Mistři Evropy Italové budou na fotbalovém mistrovství světa chybět, doma podlehli Severní Makedonii

Fotbalisté Severní Makedonie senzačně zvítězili v Palermu 1:0 nad úřadujícími mistry Evropy Italy a postoupili na úkor favorita do finále play-off o mistrovství světa. Jedinou trefou rozhodl ve druhé minutě nastavení útočník Aleksandar Trajkovski. Italové budou chybět na druhém světovém šampionátu za sebou.

Palermo (Aktualizováno: 23:35 24. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Makedonci slaví, Italové se na MS nepodívají

Makedonci slaví, Italové se na MS nepodívají | Zdroj: Reuters

Severní Makedonie vyzve v úterý v boji o postup Portugalsko, které si doma poradilo 3:1 s Tureckem. Ve finále je také Wales po výhře 2:1 nad Rakouskem, dvěma trefami se blýskl hvězdný Gareth Bale.

Italové v předchozích dvou kvalifikačních zápasech jen remizovali a nedokázali se prosadit ani proti velkému outsiderovi. Čtyřnásobní mistři světa soupeře přestříleli 32:4 a na rohy zvítězili 16:0, přesto v závěru vypálil z dvaceti metrů Trajkovski a poslal míč přesně k tyči.

Fotbalová reprezentace se na MS do Kataru nepodívá, v baráži podlehla Švédsku

Číst článek

Makedonci tak navázali na šokující vítězství v kvalifikační skupině v Německu a přiblížili se své první účasti na světovém šampionátu. K postupu do Kataru musí uspět v Portugalsku, které po gólech Otávia a Joty směřovalo k jasnému triumfu nad Tureckem.

V 65. minutě ale snížil Yilmaz a útočník Lille mohl dokonce v 83. minutě srovnat, z pokutového kopu ale neuspěl. V závěru tak přidal pojistku Nunez a Portugalci porazili Turky i v šestém vzájemném souboji v řadě.

Wales přiblížil první účasti na mistrovství světa od roku 1958 kapitán a největší hvězda týmu Bale. Dvaatřicetiletý útočník Realu Madrid nastoupil k prvnímu zápasu od 15. února, přesto byl znovu klíčovým hráčem. V 25. minutě se trefil výstavní ranou z přímého kopu a po změně stran přidal křižnou střelou druhý zásah. Rakousko snížilo po vlastní brance Daviese, na vítězství „Draků“ už se ale nic nezměnilo.

Wales neprohrál doma 17 zápasů. Na soupeře a termín finále play-off si musí ještě počkat, semifinále Skotska s Ukrajinou je totiž kvůli ruské vojenské invazi na Ukrajinu přeložené na červen.

Semifinále play-off o postup na MS:

Skupina A:
Cardiff: Wales - Rakousko 2:1 (1:0)
Branky: 25. a 51. Bale - 65. vlastní Davies.

Skupina C:
Palermo: Itálie - Severní Makedonie 0:1 (0:0)
Branka: 90.+2 Trajkovski.

Porto: Portugalsko - Turecko 3:1 (2:0)
Branky: 15. Otávio, 42. Jota, 90.+4 Nunez - 65. Yilmaz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme