Fotbalistou roku opět Nedvěd

Fotbalovým králem České republiky za rok 2004 se v hlasování odborníků stal znovu Pavel Nedvěd. Záložník Juventusu Turín vyhrál 40. ročník ankety časopisu Gól před útočníkem Milanem Barošem a brankářem Petrem Čechem. Mezi trenéry obhájil prvenství Karel Brückner, největším talentem byl vyhlášen Tomáš Jun a osobností ligy Karel Poborský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Juventus Turín

Nedvěd se z titulu fotbalisty roku radoval počtvrté v kariéře. Při přebírání koruny pro vítěze se vyhnul odpovědi na otázku, zda se vrátí do fotbalové reprezentace. Řekl jen: "Hráč fotbalu, který se vzdá reprezentačního dresu a svého snu hrát na mistrovství světa, musí mít nějaký důvod. Já měl důvod, měl jsem zdravotní problémy. To, že tady dnes stojím, jsem nečekal, myslel jsem, že to získá někdo z dravců jako Baroš nebo Čech, kteří měli výbornou sezonu."

Stejně vyhýbavý byl rodák ze Skalné na tiskové konferenci: "Když jsem zraněn, nemá cenu něco říkat," a dodal, že na jeho konci v reprezentaci mají velký podíl novináři. "Nebylo důstojné, co jste o mně psali, a vůbec se mi to nelíbilo. Bohužel jste mi nedali čas, napadali jste moji hrdost, a to jsem nikdy neskousl," vyčetl žurnalistům Nedvěd.

Nejlepší český fotbalista pak ale přece jen fanouškům jistou dávku naděje, že se ještě někdy objeví v národním týmu, nechal: "Asi bych lhal, kdybych řekl, že mi reprezentace neschází," prozradil.

Výsledky za rok 2004:

Fotbalista roku:

1. Pavel Nedvěd (Juventus) 4817 bodů, 2. Milan Baroš (Liverpool) 4216, 3. Petr Čech (Chelsea) 3636, 4. Karel Poborský (Sparta) 2261, 5. Tomáš Rosický (Dortmund) 2174, 6. Marek Jankulovski (Udine) 2152, 7. Jan Koller (Dortmund) 1789, 8. Tomáš Galásek (Ajax) 1545, 9. Tomáš Ujfaluši (Fiorentina) 977, 10. Marek Heinz (Mönchengladbach) 668.

Trenér roku:

1. Karel Brückner (reprezentace ČR) 208, 2. Vlastislav Mareček (Teplice) 60, 3. František Komňacký (Ostrava) 49.

Talent roku

1. Tomáš Jun 165, 2. Tomáš Sivok (oba Sparta) 118, 3. Roman Hubník (Olomouc) 34.

Osobnost ligy:

1. Karel Poborský (Sparta) 586, 2. Pavel Kuka (Slavia) 257, 3. Jaromír Blažek (Sparta) 198.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme