Gut: Hokejový šampionát nám nikdo nevezme

Velmi vděčným tématem, které v posledních měsících pravidelně plní sportovní stránky médií jsou problémy spojené s pořadatelstvím světového šampionátu v ledním hokeji v roce 2004. Prakticky evergreenem, který straší české fanoušky jsou prohlášení té které národní federace, že je připravena převzít pořadatelství šampionátu. Podle předsedy Českého svazu ledního hokeje Karla Guta, ale nikdo nehodlá české organizátory o mistrovství připravit: "Z úst pana Fasela nic takového nezaznělo! Naopak, pan Fasel chce aby bylo mistrovství světa u nás a zvláště v Praze, protože se na Prahu těší."

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v hokeji 2004

MS v hokeji 2004

Stále ovšem platí základní podmínka - tedy vystavět v Praze novou halu. Po bezmála osmnáctiměsíčním dohadování je jasné, že novou arénu postaví ve Vysočanech akciová společnost Sazka. Ta bude projekt řídit prostřednictvím své dceřiné společnosti BestSport. Vedení této firmy je spolu s úředníky magistrátu hlavního města na okružní cestě po podobných zařízeních v zámoří a Evropě. Účel této cesty vysvětlil vládní zmocněnec Ladislav Malý: "Sazka jako investor má zájem koupit hotový projekt, který jeho autor dopracuje pro české podmínky. Bude mu dán český kabát a bude zasazen do pražské lokality Vysočan."

Ani jedna ze zúčastněných stran, tedy - Sazka jako investor, vláda České republiky i magistrát hlavního města si ovšem nemůže dovolit sebemenší prodlevu či zaváhání. Definitivní harmonogram stavby a přípravných prací sice bude představen až koncem měsíce, ale už nyní je známo, že by základní kámen nové haly měl být položen 1. června příštího roku. Toto datum ovšem není definitivní, nejprve je totiž nutno připravit vybraný pozemek v bývalém lokomotivce ve Vysočanech. Vzhledem k tomu, že sanační práce bude financovat Fond národního majetku, je nutné při výběru firmy, která bude samotnou dekontamici provádět, dodržet zákonem předepsané postupy. Tedy vyhlásit výběrové řízení, to se ovšem, jak ostatně už mnohokrát, může nečekaně protáhnout. Ladislav Malý proto požádá vládu o výjimku z tohoto ustanovení. "Zákon tuto výjimku umožňuje. Musí o tom jednat vláda a pokud by rozhodla kladně, znamenalo by to velkou úsporu času.", uvedl Malý.

V tuto chvíli má tedy český fanoušek jistotu, že světový šampionát se v roce 2004 bude konat v Praze a Ostravě. I když jak si zažertoval Karel Gut, nikdy nic není defitivní: "Já nevím jestli člověk může v životě něco označit za stoprocentní, ale já to říkám už dlouho a snad jako jediný. I když jsem ve svém životě optimismem nikdy nehýřil, v tomto případě jsem velký optimista!" uzavřel nejvyšší muž českého hokeje.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme