Chomutov bojuje před baráží s nečekaným problémem, většina hráčů se otrávila tatarákem

Vedení extraligového Chomutova řeší před závěrem sezony, v němž bude bojovat o udržení v extralize v baráži, vážné problémy. Většina hráčů základního kádru má střevní potíže, u jednoho z nich již byla odhalena salmonelóza. V pátečním utkání skupiny o umístění proti Karlovým Varům proto nastoupí hráči širšího kádru a junioři.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutovské Chomutova budou obhajovat extraligu v baráži

Chomutovské Chomutova budou obhajovat extraligu v baráži | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

„Bohužel nastalo něco, co nikdo z nás nemohl předvídat ani předpokládat. Ve středu tým normálně trénoval, ale ve čtvrtek dopoledne měli trenéři k dispozici zhruba deset hráčů včetně tří brankářů,“ uvedl výkonný ředitel Stanislav Mikšovic na klubovém webu.

Liberci pomohly proti Boleslavi zlepšené přesilovky. ‚Snažili jsme se to zjednodušit,‘ říká Lenc

Číst článek

Hokejisté se nakazili z tatarského bifteku, který ve středu společně v kabině jedli. „Měli svačinku jako každý týden. Bohužel v ní zřejmě byla salmonelóza, jak ukazuje test jednoho z hráčů. Další je postupně absolvují také. Nicméně i u nich se objevily velké střevní problémy a zvracení, takže předpokládáme, že na tom budou stejně. Vše řešíme s krajskou hygienickou stanicí,“ řekl šéf klubu.

V případě, že se bakteriální onemocnění u hráčů potvrdí, může je čekat i několikatýdenní léčba. Baráž o extraligu přitom startuje příští týden v pátek. „Páteční zápas odehrajeme v kombinované sestavě, ale v tuhle chvíli neumím říct, kdy budou všichni hráči stoprocentně k dispozici,“ uvedl Miškovic.

Chomutov čekají před startem baráže ještě dvě utkání – v pátek proti Karlovým Varům a v neděli v Litvínově. Pak už budou Piráti bojovat o extraligovou příslušnost s Pardubicemi a se dvěma nejlepšími týmy první ligy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme