Kometa se udržela výhrou ve speciálních dresech v sérii s Libercem, Pardubice postupují

Hokejisté Brna vyhráli ve třetím zápase předkola play-off nad Libercem 4:2 a snížili stav série hrané na tři vítězství na 1:2. Prvním postupujícím jsou Pardubice, které porazily 3:2 v prodloužení Karlovy Vary a celkově zvítězily 3:0 na zápasy. Vedení 2:1 v sérii se ujala Olomouc po výhře 3:2 nad Vítkovicemi i Mladá Boleslav, která přestřílela 5:3 Plzeň.

Praha (Aktualizováno: 22:14 14. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Komety odehráli první třetinu v dresech na podporu Ukrajiny

Hráči Komety odehráli první třetinu v dresech na podporu Ukrajiny | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Brněnští trenéři zpřeházeli útočné formace, v prvním útoku hráli s Muellerem Zbořil s Kollárem, s Holíkem a Zaťovičem ve druhé formaci nastoupil Horký a branku střežil jako v prvním duelu Čiliak. Liberci chyběl střelec vítězného gólu z prodloužení druhého duelu Faško-Rudáš.

Vítkovičtí hokejisté bojují s horečkami, žádost o odložení třetího duelu s Olomoucí extraliga zamítla

Číst článek

Kometa, která nastoupila v první třetině v modro-žluté „ukrajinské“ variantě dresů, mohla nastartovat cestu ke zvratu v sérii hned v úvodu, nicméně nevyužila ani 32 sekund trvající početní výhodu dvou hráčů.

Odměna za brněnskou aktivitu přišla ve 13. minutě, kdy obrana Liberce srazila střelu od modré čáry a Kollár měl cestu k vedoucímu gólu do odkryté branky jednodušší. Bílí Tygři se dostali pod tlak, čtvrté vyloučení jejich hráče v první třetině potrestal Vincour, ve vzduchu visel i třetí gól.

Ten přišel krátce po první přestávce, kdy se prosadil po dorážce Jenyšovy střely Krištof. Brno dál ovládalo dění na ledové ploše, lépe bruslilo i kombinovalo, Liberec se jen velmi těžko dostával k vážnějšímu ohrožení Čiliakovy branky. Až na konci druhé třetiny v přesilové hře jej tvrdou ranou prostřelil Birner a vykřesal pro hosty jiskru naděje.

Jen na krátkou chvíli. Hned na začátku třetí třetiny se po individuální akci prosadil svým druhým gólem v zápase Krištof a vrátil Kometě tříbrankový náskok. Duel pak byl rozmělněn celou řadou šarvátek a potyček, Brno se soustředilo na poctivou defenzívu, byť často v menším počtu hráčů.

Liberec snížil v 57. minutě po střele Grígera z nulového úhlu a chybě Čiliaka, drama ale Kometa nepřipustila a prodloužila loňskému finalistovi pobyt v Brně o jeden den.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Kollár (P. Holík, Mueller), 17. Vincour (P. Holík, Zaťovič), 23. Krištof (Jenyš, Ďaloga), 41. Krištof (Jenyš, Ďaloga) - 39. Birner (Šmíd), 57. Gríger (Ordoš, Zachar). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 11:11. Využití: 1:1. Diváci: 7136. Stav série: 1:2.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 7. Eberle (O. Najman), 27. Kantner (Šťastný, Lintuniemi), 56. Kelemen (Fořt), 57. Kantner (Jánošík, Pláněk), 60. Kelemen - 36. G. Thorell (Blomstrand), 50. Bulíř (Čerešňák, Blomstrand), 53. M. Lang (Dzierkals, Budík). Rozhodčí: Šír, Lacina - Komárek, Hynek. Vyloučení: 3:5. Využití:0:1. Diváci: 2983. Stav série: 2:1.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Navrátil (Krejčí, Klimek), 37. Kunc (Dujsík, V. Burian), 58. Krejčí (J. Knotek) - 36. Solovjov (Lakatoš, J. Hruška), 53. Plášil (J. Stehlík, Fridrich). Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora - Rampír, Gerát. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5050. Stav série: 2:1.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 2:3 v prodl. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Vondráček (O. Beránek), 20. O. Beránek (Flek, T. Havlín) - 15. A. Musil (Camara, Matýs), 16. Poulíček (Hrádek, J. Kolář), 69. Říčka (Poulíček). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Lederer, Ganger. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 2035. Konečný stav série: 0:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme