Pastrňák se trefil potřetí v řadě, skórovali i Vrána a Hyka

Útočník David Pastrňák nezabránil ve středečním utkání NHL gólem a nahrávkou porážce hokejistů Bostonu 3:6 v Coloradu. Střelecky se prosadil i Jakub Vrána z Washingtonu, který podlehl Winnipegu 1:3.

Colorado (Aktualizováno: 8:28 15. 11. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák během zápasu v Coloradu

David Pastrňák během zápasu v Coloradu | Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

David Pastrňák se trefil potřetí za sebou a 17. brankou v sezoně potvrdil pozici nejlepšího kanonýra soutěže. V dresu Bruins zaznamenal přihrávku David Krejčí, jenž bodoval v pátém duelu v řadě. 

‚Každý zápas s ním si užívám.‘ Dominik Simon se v Pittsburghu učí od slavného Crosbyho

Číst článek

Colorado šlo díky Gabrielu Landeskogovi do vedení, ale havířovský rodákv 17. minutě po Krejčího pasu v početní výhodě srovnal. V rozmezí 20. až 24. minuty odskočili Bruins díky Jakeu DeBruskovi na rozdíl dvou gólů.

Druhá branka kanadského forvarda padla poté, co před brankářem Varlamovem tečoval Pastrňákovu dělovku z první od modré. Avalanche ještě v prostředním dějství snížili a v závěrečné třetině čtyřmi brankami dokonali obrat.

Z prvního gólu v sezoně a teprve druhého v NHL se radoval Tomáš Hyka, jehož Vegas rozdrtilo Anaheim 5:0. Asistenci si u trefy mladoboleslavského rodáka zapsal Tomáš Nosek. 

Jakub Vrána dal svůj pátý gól v sezoně, když po 13 minutách zápasu ve Winnipegu projel napříč středním pásmem a pak trefil přesně růžek branky gólmana Hellebuycka. 

„Musíme tenhle zápas hodit za hlavu a soustředit se na další. Vzhledem k tomu, že jsme hráli dvakrát po sobě, je patrná únava. Odpočineme si a uděláme vše pro to, aby se nám příští duel povedl,“ řekl Vrána.

Capitals se po většinu zápasu museli obejít bez Jevgenije Kuzněcova, který v první třetině po úderu Brandona Taneva do hlavy odstoupil ze hry. „Museli jsme zúžit řady. Taková změna to nebyla, protože se pořád musíme soustředit na hru bez ohledu na to, co se v utkání stane," vysvětlil český útočník.

Největší slova chvály si na straně Winnipegu díky 27 pochytaným střelám vyslechl brankář Connor Hellebuyck. „Předvedl spoustu důležitých zákroků. Je páteří našeho týmu a dokazuje to každý večer. Spoustu pokusů jsme zblokovali a v útoku nám výrazně pomohli i obránci. Na výhře se podílelo celé mužstvo,“ uvedl Scheifele.

Jenže Capitals už další gól nepřidali a o vedení přišli. V přesilové hře po faulu Ovečkina vyrovnal Scheifele a ve třetí třetině rozhodli o vítězstí Jets 3:1 Chiarot a Connor. 

Chicago zdolalo St. Louis 1:0 a uspělo po osmi předchozích prohrách. Trenér Blackhawks Jeremy Colliton se prvního triumfu v nové roli dočkal na čtvrtý pokus. Jediný gól zápasu obstaral zadák Brent Seabrook v přesilové hře.

NHL:

Chicago - St. Louis 1:0, Winnipeg - Washington 3:1, Colorado - Boston 6:3, Vegas - Anaheim 5:0.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme