Dvě Hronkovy asistence Detroitu k výhře proti Buffalu nestačily, na gól nahrál i Kämpf

V noci na čtvrtek se v kanadsko-americké NHL hrály čtyři duely. Obránce Detroitu Filip Hronek v zápase proti Buffalu zaznamenal dvě asistence a 20. bod v sezoně NHL. Red Wings i přes pomoc českého beka na Sabres nestačili a prohráli 4:5 po samostatných nájezdech. Popáté v řadě zvítězilo Toronto, jež i díky asistenci Davida Kämpfa porazilo San Jose 3:1.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Detroitu Andrew Copp se snaží prosadit před brankou Buffala

Útočník Detroitu Andrew Copp se snaží prosadit před brankou Buffala | Zdroj: Profimedia

Detroit se ujal vedení hned zkraje zápasu, po minutě a dvaceti sekundách ho s využitím Hronkovy asistence poslal do vedení Jonatan Berggren. Buffalo ale dokázalo rychle vyrovnat a následně otočit skóre, po půl hodině hry vedlo dokonce už 4:1.

Hokejisté Red Wings ale předvedli výbornou třetí periodu, jejich hon za vyrovnáním nastartoval ve 47. minutě gól Davida Perrona. Po něm se prosadil ještě dvakrát v rozmezí dvou minut Oskar Sundqvist.

V závěru domácí dokonce sahali po vítězství, Andrew Copp ale ve výborné příležitosti trefil pouze tyč. „Nevzdali jsme se a dokázali stáhnout třígólovou ztrátu, spokojení ale být nemůžeme. Nevyužili jsme mnoho zajímavých šancí a to nás dnes stálo bod navíc,“ litoval Copp.

Nájezdy nakonec zvládlo lépe Buffalo, které si tak do tabulky Atlantické divize připsalo dva body. „Nic se neděje, každý tým občas přijde o tříbrankové vedení. Mně se moc líbila reakce kluků a to, že jsme i přes nepovedenou třetí třetinu dovedli utkání do vítězného konce,“ řekl trenér Sabres Don Granato.

Ačkoliv výsledek 3:1 vypadá poměrně jednoznačně, v Torontu to dlouho vypadalo, že zápas spěje do prodloužení. Rozdílovou branku totiž domácí Pierre Engvall vstřelil až v čase 57:33.

NHL: Hertl přispěl k výhře svého týmu dvěma góly, vítězství Caroliny zajistil trefou Nečas

Číst článek

David Kämpf zatáhl puk do útočného pásma, přenechal ho střílejícímu Alexi Kerfootovi a jeho pokus Engvall dorazil do odkryté části branky. Český útočník se zapsal do statistik po pěti zápasech a zaznamenal osmý bod v sezoně (3+5).

Mitchell Marner následně ještě potvrdil výhru gólem do prázdné branky. „Odmalička žiju v Torontu a Maple Leafs jsem vždycky fandil. Nyní jsem se zařadil po bok klubových legend. O tom jsem jako malý ani zdaleka nesnil,“ řekl pětadvacetiletý útočník, jenž svou bodovou sérií napodobil počiny Darryla Sittlera ze sezony 1977/78 a Eddieho Olczyka z ročníku 1989/90.

Kanadský celek se už společně s Vegas dělí o třetí příčku v rámci celé soutěže, díky pěti výhrám v řadě šlape na paty Bostonu a New Jersey.

Newyorští Rangers porazili Ottawu 3:1 a uspěli po třech porážkách. Senators po dvou výhrách za sebou tentokrát ztroskotali na výborně chytajícím Jaroslavu Halákovi, který zapsal 35 zákroků a pouze jeden inkasovaný gól a ve svém sedmém zápase se dočkal prvního vítězství v dresu newyorského týmu.

Pastrňák a Krejčí režírovali v NHL obrat Bostonu, Hronek proti Vejmelkovi potvrdil střeleckou formu

Číst článek

„Je to pro něj důležitá výhra, obzvlášť po tak nevydařeném startu sezony. Chytal výborně. V klíčových okamžicích nás podržel několika skvělými zákroky a dal nám šanci vyhrát,“ pochválil slovenského brankáře trenér Gerard Gallant.

Na góly Veseyho a Goodrowa zareagoval ve 34. minutě Pinto, avšak ze strany Senators to bylo vše, sedm minut před koncem ještě zvýšil vedení hostů Kreider. Třemi nahrávkami se blýskl obránce Ryan Lindgren, jenž poprvé v kariéře zaznamenal v jednom zápase tři body. Filip Chytil odehrál za Rangers 16 minut a nebodoval.

Chicago na vlastním ledě podlehlo Edmontonu 4:5 a prohrálo osmý duel v řadě. Favorit z Kanady vedl už 1:4, ale Domi a Entwistle duel snížili. Výhru Oilers řídil dvěma brankami a asistencí Leon Draisaitl. Nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid vstřelil o gól méně.

NHL:

Toronto - San Jose 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky: 25. Matthews, 58. Engvall (Kämpf), 59. Marner - 28. Nieto. Střely na branku: 32:24. Diváci: 18.679. Hvězdy zápasu: 1. Marner, 2. Samsonov, 3. Matthews (všichni Toronto).

 

Detroit - Buffalo 4:5 po sam. nájezdech (1:2, 0:2, 3:0 - 0:0)

Branky: 51. a 53. Sundqvist 2. Berggren (Hronek), 47. Perron (Hronek) - 5. a 29. Cozens, 9. Samuelsson, 31. J. Skinner, rozhodující sam. nájezd Dahlin. Střely na branku: 44:34. Diváci: 17.117. Hvězdy zápasu: 1. Cozens (Buffalo), 2. Sundkvist (Detroit), 3. Dahlin (Buffalo).

 

Ottawa - NY Rangers 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky: 34. Pinto - 11. Vesey, 31. Goodrow, 53. Kreider. Střely na branku: 35:36. Diváci: 14.654. Hvězdy zápasu: 1. Lindgren, 2. Halák, 3. Kreider (všichni NY Rangers).

 

Chicago - Edmonton 4:5 (0:0, 1:2, 3:3)

Branky: 53. a 59. Domi, 35. Katchouk, 53. Entwistle - 21. a 56. Draisaitl, 30. Nugent-Hopkins, 42. McDavid, 50. Janmark. Střely na branku: 25:41. Diváci: 15.397. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. Janmark (oba Edmonton), 3. Entwistle (Chicago).

nov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme