Poprvé v kariéře vychytal český brankář Vaněček v play off AHL čisté konto

Český hokejový brankář Vítek Vaněček z Hershey vychytal poprvé v kariéře v play off nižší AHL čisté konto. Třiadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu přispěl v sobotu 39 úspěšnými zákroky k vítězství farmy Washingtonu na ledě Bridgeportu 2:0 a vyrovnání série 1. kola Calderova poháru na 1:1. Byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Bridgeport (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový brankář Vítek Vaněček v dresu farmy Washingtonu Capitals Hershey

Český hokejový brankář Vítek Vaněček v dresu farmy Washingtonu Capitals Hershey | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Vaněček se v pátek po pěti dnech vrátil do Hershey z prvního týmu Capitals, kam byl poprvé povolán a byl v kádru obhájce Stanleyova poháru v průběhu série jako trojka za Bradenem Holtbym a Pheonixem Copleym. V prvním duelu na ledě Bridgeportu při prohře 2:3 kryl záda na lavičce Iljovi Samsonovovi.

Pro Vaněčka to byl celkově pátý zápas v play off AHL v kariéře. Ve 110 duelech základní části udržel čisté konto devětkrát. Vicemistr světa do 18 let z roku 2014, jehož si Washington vybral v témže roce v druhém kole draftu na 39. místě, stále čeká na premiéru v NHL. Je v posledním roce tříletého nováčkovského kontraktu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme