Juventus v Lize mistrů dohrál, vyřadil ho Liverpool

Pavel Nedvěd si s fotbalisty Juventusu Turín nezahraje ani letos o titul v Lize mistrů. V odvetě čtvrtfinále totiž remizoval jeho tým s FC Liverpool 0:0, a protože v Anglii v prvním utkání 1:2 prohrál, ze soutěže vypadl. Z postupu do semifinále proti Chelsea se tak mohou radovat Milan Baroš a Vladimír Šmicer. Zápas neproběhl bez incidentu v hledišti, před utkáním se střetlo asi padesát příznivců Juventusu s policisty. Druhé čtvrtfinále mezi PSV Eindhoven a Lyonem skončilo i po prodloužení remízou 1:1, 4:2 na penalty postoupil Eindhoven.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juventus - FC Liverpool

Juventus - FC Liverpool | Zdroj: ČTK

Liverpoolu pomohla tentokráte k úspěchu i nezvykle obarnná taktika. Vladimír Šmicer k tomu exkluzivně pro Radiožurnál řekl: "My jsme neměli na výběr, neměli jsme tolik možností. Nastoupili jsme s pěti obránci a z toho jsme vycházeli. Jestli postoupíte přes krásnou nulu, nebo přes trošku betonek je vcelku jedno. My jsme šťastní, že jsme udrželi nulu na kontě. Nedostat na Juventusu gól je moc příjemné."

Výsledky:

Juventus Turín-FC Liverpool 0:0,
rozhodčí: Ivanov (Rus.). ŽK: Montero, Ibrahimovic, Zambrotta, Emerson - Alonso, Finnan. Diváci: 55.464. První zápas: 1:2, postoupil Liverpool.

Sestava Juventusu:
Buffon - Thuram, Montero (83. Pessoto), Cannavaro - Camoranesi (84. Appiah), Emerson, Olivera (46. Zalayeta), Zambrotta - Nedvěd - Ibrahimovic, Del Piero. Trenér: Capello.

Sestava Liverpoolu:
Dudek - Finnan, Hyypiä, Carragher, Traoré - Nuňez (59. Šmicer), Biščan, Alonso, Riise - García (85. Le Tallec), Baroš (75. Cissé). Trenér: Benítez. PSV Eindhoven-Olympique Lyon 1:1 (1:1, 0:1), na penalty 4:2,
branky: 50. Alex - 10. Wiltord. Penalty proměnili: Van Bommel, Ooijer, Bouma, Robert - Juninho, Ben Arfa. Neproměnili: Beasley - Essien, Abidal. Rozhodčí: Nielsen (Dán.). ŽK: Hesselink - Abidal, Diarra. Diváci: 35.000. První zápas 1:1, postoupil Eindhoven.

Sestava Eindhovenu:
Gomés - Ooijer, Alex, Bouma, I Jong-pchjo - Van Bommel, Vogel, Cocu - Pak Či-song, Farfán (85. Robert) - Hesselink (57. Beasley). Trenér: Hiddink.

Sestava Lyonu:
Coupet - Réveillére, Cris, Cacapa, Abidal - Essien, Diarra, Juninho, Malouda - Wiltord (95. Nilmar), Govou (88. Ben Arfa). Trenér: Le Guen.

Semifinálové dvojice:
26. 4. a 4. 5. 2005 zřejmě AC Milán-PSV Eindhoven,
27. 4. a 3. 5. 2005 Chelsea-Liverpool

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme