Zastavili jsme Messiho, můžeme si poradit i s Kanem, věří Chorvati. Stoper Vida vyvázl s napomenutím

Chorvatský trenér Zlatko Dalić věří, že jeho tým může porazit i Anglii v čele s útočníkem Harrym Kanem. Pro středeční semifinále může počítat i se stoperem Domagojem Vidou, kterého FIFA pouze napomenula za výroky po čtvrtfinále s Ruskem.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglie a Chorvatsko se ve středu utkají o místo ve finále mistrovství světa. Kouč Chorvatska Zlatko Dalić ví, že největší síla „Albionu“ je v útoku – ve spolupráci Harryho Kanea a Raheema Sterlinga.

‚Bude divné ho vidět na druhé straně.' Henryho na belgické lavičce čeká semifinále proti Francii

Číst článek

„Věříme v naše schopnosti, Anglie se nebojíme. Harry Kane je elitní střelec, není lehké ho zastavit, ale my máme skvělé stopery. Dokázali jsme zastavit Messiho i Eriksena, tak můžeme zastavit i Kanea,“ řekl podle serveru BBC .

Vyzdvihl i roli Raheema Sterligna, kterého angličtí fanoušci i někteří odborníci kritizují, protože za národní tým nedal gól skoro tři roky. „Je hodně důležitý pro anglickou hru, protože je opravdu rychlý a jeho kombinace s Kanem jsou hodně nebezpečné,“ řekl trenér Chorvatska o útočníkovi Manchesteru City.

Chorvaté si zpětně zanalyzovali zápasy Anglie od základní skupiny. „Hrají velmi přímočarý fotbal a jsou velmi rychlí. Jejich vysocí hráči jsou nebezpeční i po rohových kopech,“ narážel Dalić na statistiku, podle které se Angličané často prosazují hlavou. Ve čtvrtfinále tak Švédsku dali oba góly.

„Se Švédskem si poradili poměrně snadno, takže vím, že budou obtížným soupeřem a respektujeme je, ale také věříme v naše silné stránky. Nebojíme se Anglie ani nikoho jiného,“ prohlásil Dalić.

V chorvatské stoperské dvojici nebude ve středečním semifinále chybět stoper Domagoj Vida, který po čtvrtfinálové výhře provokoval Rusy: „Sláva Ukrajině! Tohle vítězství je pro Ukrajinu a Dynamo Kyjev! Chorvatsko do toho!“ křičel autor gólu na 2:1 rusky spolu s bývalým spoluhráčem z Dynama a současným manažerem reprezentace Ognjenem Vukojevičem.

FIFA se videem zabývala a bývalého stopera Dynama Kyjev napomenula. Semifinále mezi Anglií a Chorvatskem se hraje ve středu od 20 hodin, server iROZHLAS.cz ho nabídne v online přenosu. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme