Kapitánem týmu USA na hokejovém mistrovství světa bude Patrick Kane

Útočník Patrick Kane z Chicaga se představí v dresu Spojených států amerických na květnovém mistrovství světa v Dánsku a povede tým jako kapitán. Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru se vydá na světový šampionát po deseti letech. Dosud startoval jen v roce 2008 v Kanadě.

Colorado Springs/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrick Kane bodoval už ve 25 zápasech v řadě

Patrick Kane v dresu Chicaga. | Zdroj: Reuters

„Jsme šťastní, že bude Patrick naším kapitánem. Jeho oddanost hokeji a americkému týmu je prvotřídní. Jsme všichni pyšní, že bude reprezentovat," řekl generálním manažer americké reprezentace Bill Zito.

Kane má ve sbírce úspěchů stříbro z olympijských her ve Vancouveru v roce 2010 a nechyběl pod pěti kruhy ani o čtyři roky později v Soči. Představil se i v roce 2016 na Světovém poháru v Torontu. Získal také titul na mistrovství světa do 18 let v roce 2007 a bronz na šampionátu dvacítek o rok později.

K reprezentaci se před přípravou na mistrovství světa připojili tři hráči, možné posily z NHL trenéři tají

Číst článek

V této sezoně si připsal v NHL v 82 zápasech 76 bodů za 27 branek a 49 asistencí. Celkem má vítěz Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL z roku 2016 na kontě z 822 utkání 828 bodů za 312 tref a 516 přihrávek. V play-off má na kontě ze 127 utkání 123 bodů za 50 gólů a 73 přihrávek.

Stanleyův pohár získal Kane s Chicagem v letech 2010, 2013 a 2015. V roce 2013 získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off. Za podařený ročník 2015/16 převzal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče i Ted Lindsay Award pro nejlepšího hokejistu podle Hráčské asociace NHLPA. Z sezony 2007/08 má Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL.

Kane je prvním známým členem americké nominace na šampionát v Dánsku, který se hraje od 4. do 20. května. USA, které povede jako hlavní kouč Jeff Blashill z Detroitu s asistenty Danem Bylsmou, Donem Granatem a Sethem Appertem, budou hrát v základní skupině B v Herningu s Kanadou, domácím Dánskem, Německem, Lotyšskem, Koreou, Norskem a Finskem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme