Myskinová získala první grandslam v kariéře

Druhý grandslam tenisové sezóny - French Open - zná další novou šampiónku. Stala se jí Ruska Anastasia Myskinová, která ve finále hladce přehrála svou krajanku Jelenu Dementěvovou 6:1 a 6:2. Dvaadvacetiletá Myskinová se tak raduje z prvního truimfu na grandslamovém turnaji v kariéře. V Paříži se dočkal úspěchu také český tenis zásluhou juniorky Kateřiny Böhmové, která spolu s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou vyhrála čtyřhru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anastasia Myskina

Anastasia Myskina | Zdroj: ČTK

Zápas byl od úvodních výměn hodně nervózní, obě tenistky dělaly velký počet nevynucených chyb. První hru sice získala při podání soupeřky Dementěvová, ale následujících šest a tím i celou sadu pro sebe získala za sedmadvacet minut Myskinová. Ani ve druhé sadě nedošlo ke změně. Dementěvová kupila chybu za chybou a na výborně se pohybující krajanku nestačila. Myskinová udělala 17 nevynucených chyb, zatímco její kamarádka téměř dvakrát tolik.

Anastasia Myskinová tak napodobila své mužské protějšky. Prvním ruským vítězem grandslamu se v roce 1996 stal Jevgenij Kafelnikov, který vyhrál právě French Open. O tři roky později triumfoval v Austrálii. Marat Safin kraloval v roce 2000 US Open.

Mužskou čtyřhru vyhráli nenasazení Belgičané Olivier Rochus a Xavier Malisse. Ve finále porazili domácí pár Michael Llodra, Fabrice Santoro dvakrát 7:5 a mohli se radovat z premiérového titulu na grandslamovém turnaji.

Kateřina Böhmová zvítězila ve čtyřhře juniorek společně s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou nad ruským párem Irina Kotkinová, Jaroslava Švedovová hladce 6:3 a 6:2. Sedmnáctiletá česká tenisová naděje tak vylepšila svůj výsledek z loňského ročníku pařížského turnaje, kdy ještě odcházela po finále juniorské čtyřhry z kurtu poražena.

Finále ženské dvouhry:

Myskinová (6-Rus.) - Dementěvová (9-Rus.) 6:1, 6:2 Statistika utkání:
Esa: 0:1
Dvojchyby: 5:10
Nevynucené chyby: 17:33
Úspěšnost prvního podání: 74 procent - 52 procent
Získané brejky: 5 z 8 - 1 ze 3
Nejrychlejší servis: obě 164 km/h
Čas: 59 minut

Finále mužské čtyřhry:

Malisse, O. Rochus (Belg.) - Llodra, Santoro (6-Fr.) 7:5 7:5

Finále čtyřhry juniorek:

Böhmová, Krajiceková (6-ČR/Niz.) - Kotkinová, Švedovová (Rus.) 6:3, 6:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme