Německo, Ekvádor a Anglie jsou v osmifinále MS

Domácí Německo a Ekvádor mají jako první na fotbalovém mistrovství světa jistou účast v osmifinále. Oba týmy ve skupině A vyhrály oba dosavadní zápasy. Němci se postupu přiblížili středečním vítězstvím nad Polskem, Ekvádor dnes porazil Kostariku 3:0. Do dalších bojů se dostala také Anglie, která - byť s problémy - porazila Trinidad a Tobago 2:0. Ještě více se nadřeli Švédové, ale nakonec nad Paraguayí zvítězili 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ze zápasu Ekvádoru s Kostarikou

ze zápasu Ekvádoru s Kostarikou | Zdroj: ČTK

První chybu kostarické obrany potrestal už v osmé minutě Ekvádorec Tenorio, který se odpoutal od stopera a Valenciův centr z pravé strany hlavou proměnil ve svůj druhý gól v turnaji. Gólman Porras pak pustil v 55. minutě Delgadovu ránu z ostrého úhlu a stav zápasu byl 2:0. Nakonec Kostarice ještě přitížil Kaviedes, který po centru pohotově zakončil ekvádorský brejk do otevřené obrany.

Angličané se dloho snažili prosadit proti překvapení turnaje - týmu Trinidadu a Tobaga. V poslední minutě první půle mohl dokonce skórovat Stern John, ale Angličan Terry vykopl míč z brankové čáry. Zahrál si i Rooney a byl na trávníku u obou branek spoluhráčů, které znamenaly vítězství. V 83. minutě se prosadil Crouch a v první minutě nastavení skóroval Gerrard.

Švédsko si postup zatím nevybojovalo, proti Paraguai se dlouho trápilo, ale nakonec ji poslalo domů po základní skupině. Stejně jako proti Trinidadu a Tobagu se Švédově ne a ne prosadit i z nejvyloženějších šancí. Jejich obrovské trápení ale v závěru utkání ukončil Fredrik Ljungberg. Po 179minutách, které Švédsko na šampionátu odehrálo, se trefil v 89. minutě druhého utkání.

Ekvádor - Kostarika 3:0 (1:0)

Branka: 8. C. Tenorio, 55. Delgado, 90+2. Kaviedes.
Rozhodčí: Codjia - Aderodjou (oba Benin), Ntagungira (Rwanda). ŽK: Castillo, De la Cruz, Mora - Marín, Solis. Diváci: 49.500 (vyprodáno).

Ekvádor: Mora - De la Cruz, Hurtado, Espinoza (68. Guagua), Reasco - E. Méndez, E. Tenorio, Castillo, Valencia (73. Urrutia) - Delgado, C. Tenorio (46. Kaviedes). Trenér: Suárez.

Kostarika: Porras - Marín, Umaňa, Walace - González (47. Hernandez), Solis, Centeno (84. Bernard), Sequeira, D. Fonseca (29. Soborio) - Gómez, Wanchope. Trenér: Guimares.

Tabulka skupiny A:
1. Ekvádor 6 bodů,
2. Německo 6,
3. Polsko 0,
4. Kostarika 0

Anglie - Trinidad a Tobago 2:0 (0:0)

Branky: 83. Crouch, 90+1. Gerrard. Rozhodčí: Kamikawa - Hirošima (oba Jap.), Kim Lu Joung (Korea). ŽK: Lampard - Whitley, Theobald, Jones, Hislop, Gray. Diváci: 41.000 (vyprodáno).

Anglie: Robinson - Carragher (58. Lennon), Ferdinand, Terry, A. Cole - Beckham, Lampard, Gerrard, J. Cole (74. Downing) - Owen (58. Rooney), Crouch. Trenér: Eriksson.

Trinidad a Tobago: Hislop - Lawrence, Sancho, Gray, Edwards - Whitley, Birchall, Yorke, Theobald (85. Wise) - Jones (70. Glen), S. John. Trenér: Beenhakker.

Branka: 89. Ljungberg. Rozhodčí: Michel - Slyško, Balko (všichni SR). ŽK: Linderoth, Lucic, Allbäck - Caniza, Acuňa, Paredes, Barreto. Diváci: 72.000.

Švédsko: Isaksson - Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman - Wilhelmsson (68. Jonson), Källström (86. Elmander), Linderoth, Ljungberg - Ibrahimovic (46. Allbäck), Larsson. Trenér: Lagerbäck.

Švédsko - Paraguay 1:0 (0:0)

Paraguay: Bobadilla - Caniza, Gamarra, Cáceres, Núněz - Bonet (81. Barreto), Acuňa, Paredes, Riveros (62. Dos Santos) - Váldez, Santa Cruz (63. López). Trenér: Ruiz.

Tabulka skupiny B:
1. Anglie 6,
2. Švédsko 4,
3.Trinidad a Tobago 1,
4. Paraguay 0

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme