Nenápadné opatření proti tělesnému kontaktu mezi olympioniky? Postele jsou vyrobené z papíru

Pořadatelé olympijských her v Tokiu už před měsícem oznámili, že kvůli zvýšeným hygienickým opatřením neposkytnou sportovcům v olympijské vesničce kondomy. Řada sportovců teď navíc po příletu do dějiště her zjistila, že postele na pokojích jsou vyrobené z lepenkových krabic, což si někteří vyložili tak, že na nich nemůže spát více než jedna osoba. Generální ředitel olympijské vesničky Takashi Kitajima ale říká, že nosnost je až 200 kilogramů.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokoje pro olympioniky

Pokoje pro olympioniky | Zdroj: Reuters

Zvyk, kdy sportovci pravidelně dostávali kondomy, trval už od olympiády v Soulu v roce 1988. To však pandemie koronaviru změnila a stejně tak i materiály, ze kterých se vyrábí postele do pokojů v olympijské vesničce.

Olympionici mají v Tokiu zákaz tělesného kontaktu, organizátoři jim neposkytnou kondomy

Číst článek

Na jejich netradiční výrobu upozornil jako jeden z prvních americký vytrvalec Paul Chelimo.

Stříbrný medailista na 5000 metrů z Ria umístil na sociálních sítích fotku postele a vtipně ji okomentoval.

„Postele, které jsou umístěny v olympijské vesničce jsou vyrobené z lepenkových krabic, tak aby se zabránilo intimnímu kontaktu mezi sportovci. Postele budou schopny odolat hmotnosti jediné osoby. V případě vytrvalostních běžců v tom však nevidím problém, protože postele unesou dokonce i čtyři z nás,“ napsal Chelimo, který podle dostupných informací váží pouhých 56 kilogramů.

Generální ředitel olympijské vesnice Takashi Kitajima však uvedl na pravou míru, že postel má nosnost do 200 kilogramů a navíc je recyklovatelná.

O tom, že jsou postele skutečně nestandardně vyrobené z papíru se už přesvědčila i česká tenistka Petra Kvitová.

Ta na svůj twitterový účet umístila také několik fotografií ze svého pokoje, kde bude během olympijských her přebývat.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme