Basketbalistky USK jsou třetí v Eurolize, Šoproň porazily o 9 bodů

Basketbalistky USK Praha obsadily na závěrečném turnaji Evropské ligy třetí místo. V dnešním utkání o bronz si poradily 64:53 s domácí Šoproní.

Šoproň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

15 bodů USK dala Kateřina Elhotová

Basketbalistky USK Praha skončily v Eurolize třetí | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Do zápasu lépe vstoupily hráčky USK a v úvodní čtvrtině si vypracovaly až šestibodový náskok. Jenže po sérii nepřesností a několika zahozených vyložených střeleckých příležitostech dovolily domácím snížit na rozdíl jediného bodu. Pražanky poté výrazně zpřesnily hru a vypracovaly si až čtrnáctibodový náskok, ale do kabin se nakonec šlo za stavu 38:31.

Třinácté Final Four pro Natálii Hejkovou. Trenérka USK bude uvedena do basketbalové Síně slávy

Číst článek

Stejně jako v semifinále s Kurskem basketbalistkám USK hrubě nevyšla třetí čtvrtina, ve které nestačily nasazení Šoproně a do závěrečného dějství vstupovaly pouze s dvoubodovým náskokem. Další drama ale české mistryně nedovolily a v poslední čtvrtině dostaly zápas zpátky pod kontrolu.

Zásluhu na vítězství měly především Isabelle Harrisonová a Alyssa Thomasová, které zaznamenaly double double. Harrisonová měla bilanci 12 bodů a 14 doskoků, Thomasová si připsala 13 bodů a 15 doskoků. Nejlepší střelkyní USK byla s 14 body Valeriane Ayayiová.

Hráčky USK se ve Final Four představily počtvrté za posledních pět let. Jejich jediným dosavadním medailovým úspěchem byl triumf z roku 2015, kdy se závěrečný turnaj uskutečnil v Praze. O bronz si v Eurolize neúspěšně zahrály také v sezonách 2015/2016 a 2016/2017.

Final Four Evropské ligy basketbalistek v Šoproni:
O 3. místo:
Šoproň - USK Praha 53:64 (15:16, 31:38, 46:48)
Nejvíce bodů: Crvendakičová a Turnerová obě 12, Dupreeová 9 - Ayayiová 14, Thomasová 13, Harrisonová 12. Fauly: 16:17. Trestné hody: 15/6 - 13/5. Trojky: 3:3. Doskoky: 42:41.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme