Snowboardcrossařka Samková uspěla v generálce na Světový pohár

Olympijská vítězka ze Soči a medailistka z Pchjongčchangu, snowboardcrossařka Eva Samková, má za sebou dva závody Evropského poháru, které byly generálkou na start poháru světového. Ten se uskuteční v rakouském Montafonu.

Pitztal Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková - snowboardcross

Za 14 dní vstoupí Samková do Světového poháru | Foto: archiv Evy Samkové

„Bylo tam dost holek ze svěťáku, ale to je v tomhle období normální. Nebylo to jednoduchý, ale je super, že jsem jela s holkama pohromadě a vyzkoušela jsem si to,“ říká Eva Samková pro Radiožurnál.

Eva Samková začala sezonu Evropským pohárem v Pitztalu, po pádu ve finále obsadila čtvrtou příčku

Číst článek

Ve finále prvního závodu Evropského poháru Samková upadla a skončila čtvrtá. O den později ale navázala na svou dominanci z konce minulé sezony. Její výkony potěšily i trenéra snowboardcrossové reprezentace Marka Jelínka: „Byla tam téměř kompletní světová špička. Evropský pohár je jediným evropským závodem, kde je takhle našlapané obsazení,“ říká Jelínek.

I přesto, že si Samková s konkurencí poradila, její trenér úplně spokojený nebyl: „Musím říct, že Eva jezdila trochu hůř, než při těch podzimních trénincích. Je to ale dáno tím, že při 200 závodnících člověk čeká hodinu, než se dostane na trať. Není tak úplně rozhýbán a rozcvičen. Tohle všechno se promítlo. Ale zlepšovalo se to a Evčina závodní finálová jízda už byla povedená,“ doplňuje trenér.

Za 14 dní vstoupí Samková do Světového poháru, kde ji čekají složitější tratě, než na poháru evropském. „Na Evropském poháru jsou tratě lehčí. Ale někdy ne o tolik, protože jsou hůře postavené a jsou občas nebezpečnější,“ říká. 

Vrcholem sezony bude mistrovství světa, které za dva měsíce hostí americké Solitude. Tam bude chtít Samková vybojovat svou první medaili z dospělého šampionátu.  Pravděpodobně bude mít šance dvě. V programu se totiž objeví nová olympijská disciplína, kterou je závod smíšených dvoučlenných týmů.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme