Golden State udolalo Cleveland 124:114 i přes 51 bodů LeBrona Jamese a vede ve finálové sérii 1:0

Basketbalisté Golden State Warriors v úvodním finále NBA porazili Cleveland 124:114 po prodloužení. Cavaliers proti obhájcům titulu nepomohlo ani 51 bodů, osm doskoků a osm asistencí v podání LeBrona Jamese, který si o dva body vylepšil osobní bodový rekord v utkání vyřazovací části. Warriors se tak ujali vedení v sérii hrané na čtyři vítězství, další zápas hrají v neděli opět doma.

Oakland Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Golden State se mohou radovat z výhry ve finále NBA

Hráči Golden State se mohou radovat z výhry ve finále NBA | Zdroj: Reuters

James devíti body v posledních třech minutách zařídil Clevelandu 32 vteřin před koncem vedení 106:104, ovšem s 29 body nejlepší střelec domácích Steph Curry košem s faulem a následným trestným hodem poslal do vedení Warriors.

VIDEO: Sestřih nejlepších smečů, bloků a nahrávek druhé sezony Tomáše Satoranského v NBA

Číst článek

Čtyři vteřiny před koncem mohl rozhodnout o výhře Kavalírů George Hill, ale proměnil jen jeden trestný hod.

V prodloužení už se Jamesovi nevedlo a Cleveland tři minuty nedal ani bod, zatímco Golden State proměnili tři trojky, z toho dvě Klay Thompson, a v klidu si hlídali vítězství.

James posedmadvacáté v kariéře nastřílel v play off přes 40 bodů a byl to už jeho 109. zápas s alespoň 30 body, čímž vyrovnal rekord Michaela Jordana.

Zatímco mu s body pomáhal už jen Kevin Love, autor 21 bodů, za domácí se prosazovali všechny čtyři hvězdy. Curryho doplnili 26 body Kevin Durant a 24 body Thompson. Navíc Draymond Green sahal po triple double za 13 bodů, 11 doskoků a 9 asistencí.

Finále play off basketbalové NBA - 1. zápas:

Golden State - Cleveland 124:114 po prodl. (29:30, 56:56, 84:78, 107:107)
Nejvíce bodů: Curry 29, Durant 26, Thompson 24, Green 13 - James 51, Love 21, Smith 10, Nance 9. Stav série: 1:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme