Házenkářky Mostu jsou popáté v řadě mistryněmi Česka

Mostecké házenkářky získaly pátý titul v řadě. V rozhodujícím třetím finálovém utkání interligy si poradily s pražskou Slavií 24:21 a zvítězily 2:1 na zápasy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkářky Mostu po vyhraném finále

Házenkářky Mostu po vyhraném finále | Zdroj: ČTK

V posledních čtyřech sezonách se hráčkám Mostu třikrát podařil obrat. Loni se Slavií prohrávaly 0:1 na zápasy a dokázaly vyhrát 2:1 stejně jako letos. V roce 2014, kdy se hrálo na tři vítězná utkání, se mosteckým házenkářkám podařilo dokonce odvrátit dvouzápasové manko a v sérii nakonec zvítězily 3:2. Hráčky Slavie nezískaly mistrovský titul od roku 2010.

Slavia se sice ve třetím utkání snažila držet krok a dostala se do vedení 3:2. Jenže Most potom udeřil a trefil se šestkrát za sebou a následně si vypracoval vedení 14:7. Po přestávce se Slavia dotáhla na dvoubrankový rozdíl, ale do vedení už se nedostala.

Všech pět titulů v řadě vybojovala brankářka Dominika Müllnerová. Tu sbírání zlatých medailí bavit nepřestalo. „Určitě mi to nezevšednilo, i když je to popáté, tak je to pořád jako poprvé. Jsou to neskutečné emoce a jsem z toho dojatá a šťastná. Strašně moc si toho vážím a je to super,“ řekla pro Radiožurnál.

I přes porážku Pražanky stříbro slavily. Spokojenost netajila brankářka Petra Kudláčková. „Tým odehrál maximum, na co měl. Nezbývá než být pyšní na druhou příčku. Vedení tento ročník nazvalo jakýmsi rokem nula, takže se vůbec nepočítalo finále. To, že jsme prošli 2:0 přes Porubu, pro nás bylo splnění cílů. To, že jsme dokázali vyhrát poslední zápas v Edenu s Mostem, to byl takový bonus.“

Most se poprvé v klubové historii přihlásí do Ligy mistrů. Potvrdil to manažer severočeského klubu Rudolf Jung. „Na začátek musíme složit kauci, myslím sedmnáct tisíc euro a musíme mít schválenou halu. Potom se hraje kvalifikační turnaj, když ho vyhrajeme, tak postupuje na podzim do skupinové fáze Ligy mistrů. Když vypadneme, tak jdeme do Poháru EHF, který jsme hráli letos.“

Finále českého play off házenkářské interligy žen - 3. zápas:
Baník Most - Slavia Praha 24:21 (17:12)
Nejvíce branek: Mikulčíková 7, Jeřábková 5, Szarková 5/1, Růčková 3/1 - Kutlvašrová 5, Chlupová 4, Kordovská a Šetelíková obě 3. Rozhodčí: Blanar, Haramul. Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/1. Vyloučení: 3:5. Diváci: 920. Konečný stav série: 2:1.

O 3. místo - 3. zápas:
Poruba - Olomouc 17:21 (8:12)
Nejvíce branek: Minarčíková 4/1, Konečná 3, Polášková 3/2 - Salčáková 4, Kubáčková a Fryčáková po 3, Jansová 3/3. Konečný stav série: 1:2.

Konečné pořadí: 1. Most, 2. Slavia, 3. Olomouc, 4. Poruba, 5. Zlín, 6. Písek, 7. Veselí n/M.

David Kalvas, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme