Vakoč při svém comebacku táhl peloton. ‚Jsem platným členem týmu,‘ říká rok po vážném zranění

V cíli byl až 133., přesto mohl být absolutně spokojený. Cyklista Petr Vakoč se rok po těžkém zranění vrátil do závodního pelotonu a hned v první etapě závodu Vuelta a San Juan byl platným členem týmu. Její většinu strávil na špici.

Pocito/Argentina Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Petr Vakoč

Cyklista Petr Vakoč | Foto: Facebook Petra Vakoče

„Za sebe jsem maximálně spokojený. Hned po startu jsem se dostal zpátky do závodního módu, byl jsem schopen podat dobrý výkon a podílet se na týmové taktice, takže super den,“ vzkázal do Česka z Argentiny cyklista Petr Vakoč.

‚Zpátky do smečky.‘ Cyklista Petr Vakoč se vrací do sedla po vážném zranění páteře

Číst článek

Téměř přesně rok poté, co ho na soustředění v Jihoafrické republice srazilo nákladní auto, 26letý cyklista znovu závodí. Novou sezonu začal v Argentině na etapovém závodě Vuelta a San Juan.

„Cítil jsem se výborně, většinu dne jsem strávil na špici a byl jsem velice platným členem týmu,“ hodnotí prvních 159 kilometrů závodu.

V trikotu týmu Deceuninck-QuickStep na začátku pokrýval úniky, a když ujela vhodná skupinka závodníků, jediný Čech v závodě na celém pelotonu udržoval odstup. Jedinou krizovou situaci zažil v druhé polovině etapy.

„Když jsme jeli z kopce asi 70 kilometrů v hodině a bojovalo se o pozice, tak jsem se necítil komfortně. To byl jediný moment, kdy jsem cítil delší výpadek, na stresové situace si musím ještě navyknout,“ přiznal závodník, který se ale bez problémů vyrovnal s velkým argentinským teplem.

6 zlomených obratů

10 kilometrů před cílem pak přenechal boj o etapové vítězství spurterům a jejich pomocníkům. Jeho týmový kolega Álvaro Hodeg skončil pátý. „Álvarovi to bohužel nevyšlo na vítězství, ale předvedl super sprint a je to příslib do dalších etap, nějakou tu může vyhrát.“

První etapu vyhrál Kolumbijec Fernando Gaviria před Italem Matteem Malucellim, třetí skončil Ir Sam Bennett z týmu Bora, kterému rozjížděl spurt Peter Sagan.

Petra Vakoče srazilo nákladní auto vloni v lednu na soustředění v Jihoafrické republice, cyklista měl 6 zlomených obratlů.

Rehabilitaci ale zvládl. V létě se zúčastnil týmového soustředění v italském Livignu. Zvládl říjnové testy a před pár dny se stájí Quick-Step Floors podepsal smlouvu na další rok.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme