Hermannová se Štochlovou jsou v osmifinále mistrovství Evropy, dál jde i Perušič se Schweinerem

Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou vyhrály český duel v 1. kole play-off mistrovství Evropy v plážovém volejbalu. Michalu Kvapilovou a Martinu Williams porazily hladce 2:0 na sety a jsou v osmifinále. Do stejné fáze turnaje postoupil i Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří porazili čtvrtý pár nedávného olympijského turnaje Lotyše Martinse Plavinše s Edgarsem Točsem.

Vídeň (Aktualizováno: 20:07 12. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Hermannová

Barbora Hermannová | Zdroj: Profimedia

Perušič se Schweinerem jsou nasazeni jako turnajové dvojky a ve čtvrtek nejprve přehráli 2:0 domácí pár Clemens Doppler, Alexander Horst.

Hermannová se Štochlovou jsou na mistrovství Evropy v play-off, dál jde i druhý český pár

Číst článek

O vítězství ve skupině svedli boj s překvapením tokijského turnaje Plavinšem a Točsem a pět dnů po marném boji Lotyšů o olympijský bronz slavili Češi úspěch. Vyhráli 22:24, 21:19 a 15:12. Zkušenou dvojici plážoví volejbalisté z Prahy porazili poprvé na čtvrtý pokus. V Tokiu je o vzájemný zápas připravila Perušičova covidová izolace.

Daří se i ženám

Ve vyřazovacích bojích na sebe narazily narychlo složené české dvojice, protože Hermannová i Kvapilová sháněly před ME partnerky místo indisponovaných spoluhráček.

Za Markétu Nausch Slukovou, která ještě není ve formě po covidu na olympijských hrách, po boku Hermannové nastoupila Štochlová. Ta na konci července vyhrála jednohvězdičkový turnaj v Lublani s Williams, proti níž ve čtvrtek nastoupila. Aktuální spoluhráčka Kvapilové navíc v minulosti pod dívčím jménem Bonnerová hrála s Hermannovou.

Hermannová se Štochlovou s výjimkou úvodního míče ani jednou neprohrávaly. V koncovce úvodní sady se sice jejich sedmibodový náskok smrskl na tři body, přesto zvítězily 21:18. Druhou sadu zlomil papírově silnější český pár ve druhé polovině.

Od stavu 12:12 povolil Kvapilové s Williams jen dva body. O postup do čtvrtfinále se utkají v pátek s lotyšskou dvojicí Tina Graudinová, Anastasija Kravčenoková, která skončila čtvrtá na nedávných OH.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme