Samková trénuje i na kolečkách. Před soustředěním v Argentině ji čeká závod na longboardu

Eva Samková se chystá na vrchol letošní sezony do Pchjončchangu. Letní suchou přípravu okoření longboardcrossovým závodem v Benátkách nad Jizerou. Po dvouleté pauze se 17. června postaví na start speciálně upravené trati a bude se snažit obhájit předloňské vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Benátky nad Jizerou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková na longboardu

Eva Samková na longboardu | Foto: Red Bull Media House

„Strašně se těším. Mám to v Benátkách moc ráda a zvlášť teď je tam moc pěkně. Navíc jsem závod před dvěma lety vyhrála, a to jsem to na skatu nebo longboardu skoro vůbec neuměla. Teď už mám trochu víc naježděno," usmívá se Eva Samková.

Nejlepší žena Světového poháru ve snowboardcrossu si na kolečkách zpestřuje léto, než odcestuje za sněhem do Argentiny. Ještě předtím ji ale nedaleko od Prahy postaví na start pumptrackové trati plné boulí a klopených zatáček.

Celý tým si od sebe odpočine, těší se Samková. Během volna na ni čeká kůň i zkoušky

Číst článek

„Na obhajobu si úplně nevěřím. Myslím, že bude větší účast a tím pádem i větší konkurence. Skoro jsem letos nejezdila, budu si muset zajet do Benátek natrénovat," prozrazuje.

Kromě jízdy na longboardu se Eva Samková momentálně věnuje atletice a posilování. V srpnu pak uteče trénovat z teplých českých krajin na zasněžené vrcholky argentinských hor do Jižní Ameriky a začne ostrou přípravu na obhajobu olympijského zlata.

Letní obdobu snowboardcrossu na „dlouhém prkně" si kromě Evy Samkové a jejího týmu nenechá ujít ani Michal Maroši, který před lety koncept vymyslel.

„Je to prostě letní obdoba snowoardcrossu. Ve všech sportech, kde se soutěží ve více lidech v jedné dráze, platí podobné principy. O startu rozhoduje držení madel, držení těla, posilování rukou a akcelerace. Rychlost získáváš svým vlastním tělem," radí Maroši závodníkům.

Eva Samková a Michal Maroši na longboardcrossové trati v Benátkách nad Jizerou. | Foto: Red Bull Media House

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme