Na tratích v Jizerských horách už jezdí první letošní cyklisté. Zatím musí dávat pozor na polomy

Na singltrekových tratích v Jizerských horách jezdí první letošní cyklisté. Na severním úbočí hor už není sníh a jednosměrné cyklistické cesty jsou tak připravené.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Singltrekové tratě v Jizerských horách

Singltrekové tratě v Jizerských horách | Zdroj: Český rozhlas Liberec

Kvůli prvním výjezdům sportovců už je v provozu stanice Horské služby v Lázních Libverda. Horští záchranáři tam budou k dispozici po celou sezonu až do podzimu. Obvykle za tu dobu ošetří zhruba 80 lidí.

Singltrekové tratě jsou velmi oblíbené, ročně si na nich zajezdí desítky tisíc cyklistů. První z nich dorazili už v březnu.

Elektrokola jsou v Česku stále populárnější, zákazníky zajímá hlavně dojezd

Číst článek

Lesy ČR varují všechny cyklisty, že by měli být na jaře velmi opatrní – na cestách jsou po zimních vichřicích popadané stromy, a to především v okolí Jindřichovic a Smrku. Jejich odklízení potrvá ještě týdny.

Singltrek se v hovorové mluvě nazývají specifické terénní cyklistické stezky. Název je odvozen od anglického single-track a naráží na to, že se jedná o jednosměrné trasy široké pro jedno kolo.

Mají různou obtížnost od těch pro víkendové výletníky po technicky zaměřené trasy, kterými nepohrdnou ani pokročilí jezdci.

Text vznikl pro web Českého rozhlasu Liberec.

Singltrek pod Smrkem | Foto: Šárka Škapiková

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme