VIDEO: Chtěly aspoň bod, získaly 'grandslam'. Softbalistky překvapily americké profesionálky

Jedním z vrcholů letošní sezony jsou pro České sofbalistky dvě přípravná utkání s profesionálním americkým týmem USSSA Pride. První z nich se na hřišti klubu Joukrs hrálo včera. A začaly ho skvěle, hned v první směně skórovaly při plně obsazených metách.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přípravné mezinárodní softbalové utkání oficiálně zahájila americká státní hymna. Před nabitými tribunami se představil výběr českých softbalistek, kterým se vstup do zápasu mimořádně povedl. V úvodu utkání Lucie Halakucová skvěle odpálila míč z získala tzv. grandslam - nejenže oběhla celé hřiště a bodovala, ale další tři body přidaly i její spoluhráčky. Češky se tak dostaly do vedení 4:1.

Yukon, medvědi a softbal. Češi letí na mistrovství světa do jedné z nejodlehlejších částí Kanady

Číst článek

„Náš cíl byl si to co nejvíc užít a dát aspoň jeden bod. Doběhla jsem na druhou metu a pak jsem se nějak dostala ‚domů.‘ Měla jsem hroznou radost. I celý tým byl nadšený, paráda,“ líčila skvělý okamžik Lucie Halakucová.

České reprezentantky držely vedení konce třetí směny, pak Američanky začaly postupně skóre snižovat a zápas otočily. Češkám se navíc zranila nejlepší nadhazovačka Veronika Pecková.

„Nemyslím, že nás to oslabilo. Když to někomu nejde, podržíme se. Snažily jsme se ji podpořit, možná jsme neměly tolik tlačit a chtít,“ přemýšlela po zápase Halakucová.

Snem českých softbalistek je olympiáda v Tokiu 2020. Jediná možnost, jak si olympijský sen splnit, je vyhrát euroafrickou kvalifikaci v roce 2019. I proto se z amatérek, které běžně chodí do práce a školy, stávají v letošní sezoně profesionálky. S tím rozdílem, že tréninkové dávky přibyly, ale pracovní a studijní povinnosti jsou stejné.  

Záznam celého zápasu. Odpal Lucie Halakucové je v čase 32:50

Proti Američankám jim pomáhaly i zaplněné tribuny. „Tolik lidí tu běžně nebývá a je to skvělé. Když vás podporují, hrozně vás to žene,“ chválí Lucie Halakucová, která svůj první reprezentační zápas odehrála před 15 lety.

Po grandslamu v úvodu už se Češky neprosadily a zápas skončil za stavu 4:11 už v polovině šesté směny. „Obvykle se hraje na 7 směn, ale když je soupeř o dost silnější nebo vede o dost bodů, končí se dřív,“ vysvětluje Halakucová.

České hráčky si proti Američankám zahrají ještě jednou, odveta je na programu v sobotu od 15. hodin na hřišti Eagles Praha.

Barbora Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme