Ve Villars jsem ještě nezávodil. Těším se na nové místo, novou stěnu a top konkurenci, říká lezec Ondra

Sportovního lezce Adama Ondru čekají dva soutěžní víkendy v řadě. Český reprezentant se totiž chystá na Světové poháry v obtížnosti, které se konají po sobě. Jeden začne v pátek ve švýcarském Villars, o týden později se bude závodit ve francouzském Chamonix.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra na domácím Světovém poháru v boulderingu postoupil do finále

Adam Ondra na domácím Světovém poháru v boulderingu postoupil do finále | Foto: Iva Roháčková

Adam Ondra moc dobře zná, jak chutná vítězství na Světovém poháru v Chamonix. Vždyť v alpském městečku, kde z náměstí je vidět i hora Mont Blanc, závodil český reprezentant už devětkrát. Čtyřikrát z toho stál na stupních vítězů. Jen 65 km od Chamonix, ale už ve Švýcarsku, leží město Villars, které už posedmé hostí závod světového poháru. Adam Ondra tam ale ještě nikdy nebyl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, v jaké formě je sportovní lezec Adam Ondra před závody Světového poháru ve Villars

„Závod mě láká, protože i když jde o poměrně zavedený závod na světové scéně, tak jsem zde ještě nikdy nebyl. Těším se na nové místo, novou stěnu a zároveň tu bude světová špička i se Schubertem,“ říká český lezec.

Rakušan Jakob Schubert je velkým rivalem Adama Ondry. Právě Schubert na olympijských hrách v Tokiu porazil Ondru v disciplíně obtížnost a připravil českého reprezentanta o olympijské zlato z kombinace. Kromě Schuberta jsou ale ve startovní listině další zvučná jména světového lezení, Ginez Lopez ze Španělska nebo Němci Flohé a Megos. Ve Villars by neměla chybět ani fenoménka ženského lezení Slovinka Garnbretová, která loni tento závod ovládla.

Jeden z nejhezčích závodů, co jsem kdy zažil, zářil Ondra po zisku stříbrné medaile

Číst článek

Dá se předpokládat, že Garnbretová bude chtít vyhrát i letos. A o vítězství bude snad usilovat i Adam Ondra, který se před závody cítí v dobré formě.

„Třítýdenní pauza od posledního Světového poháru v Brixenu mi prospěla, odpočinul jsem si a zároveň udělal hodně tréninkové práce. Vytrvalostně se cítím dobře, poslední tréninky byly povedené a těším se, co stavěči v tomto alpském středisku připraví,“ dodává Ondra   

Kvalifikace mužů i žen začne ve 13 hodin. Finále jsou pak na programu v sobotu večer. 

Barbora Dvořáková, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme