Sparta má titul

Hokejisté pražské Sparty udělali poslední krok na nečekané cestě z hlubin extralůigové tabulky k mistrovskému tiulu. V průběhu sezóny se porpadlil až na třinácté místo tabulky, na poslední chvíli si zajistili postup do play-off a v něm předčili postupně zlísnké Hamé, znojemské Orli i městského rivala Slavii. V šestém utkání finále play off dnes porazili před finálovou sérií favorizovanou Slavii 3:0, celkově v sérii zvítězili 4:2 a posedmé v historii slaví triumf v domácí soutěži. Na třetí úspěch v samostatné české lize čekali čtyři roky. Jeden z hlavních strůjců sparťanského triumfu, jednačtyřicetiletý gólman Petr Bříza, který po sezoně s největší pravděpodobností převezme funkci generálního manažera Sparty, se rozloučil s kariérou titulem a čistým kontem ve svém posledním zápase.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejisté Sparty se radují

hokejisté Sparty se radují | Zdroj: ČTK

Šestý zápas vyrovnaného boje nabídl dramatioské momenty ve skvělé atmosféře do posledního místa naplněné T-mobile Arény. Zárověň ale zápas zcela popřel zvyklosti z předchozích duelů finálové série. Poprvé nepadl v první třetině gól, i když bylo k vidění několik šancí. Poprvé v sérii dala Sparty úvodní gól zápasu. Stehlík z rohu poslal puk před branku, Dragoun ještě proti Fraňkovi neuspěl, ale Langhammer do prázdné klece puk dopravil. Diváci v hale, kteří svým počtem 14.475 vytvořili historický rekord v návštěvnosti na Spartě, vybuchli nadšením.

Slavia za necelých pěti minut inkasovala podruhé. Při oslabení Slávisté znovu nedokázali pokrýt prostor kolem brankoviště a nechali domácí několikrát dorážet. Puk za Fraňka nakonec dotlačil Jaroslav Hlinka, který dal svůj desátý gól ve vyřazovacích bojích. Stal se tak nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem play-off. Ve třetí třetině Sparty velmi dobře bránila a když už pustila soupeře do šance vždy byl na místě skvělý brankář Bříza. Navíc v závěru ještě potřetí Růžičkův soubor inkasoval, když Sivek dokončil Tonovu akci.

Výsledek:

Sparta Praha - Slavia Praha 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Langhammer (Stehlík), 28. J. Hlinka (J. Straka, O. Kratěna), 59. Sivek (Ton). Rozhodčí: Homola, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 14.475. Konečný stav série: 4:2.

Sestavy:

Sparta: Bříza - Ptáček, Černošek, Vykoukal, Jan Hanzlík, Pilař, Tabaček, Stehlík - O. Kratěna, J. Hlinka, Sivek - Ton, Marek, Kašpařík - Netík, J. Straka, Špaňhel - Dragoun, Langhammer, M. Růžička. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Slavia: Franěk - Kadlec, Graňák, J. Novák, Žižka, Kolařík, Žabka, od 23. navíc Pojkar - Bednář, Beránek, Tomica - D. Hruška, Prorok, Dlouhý - Duda, Divíšek, Sup - Vondrka, Kopecký, Drtina. Trenéři: V. Růžička, Weissmann a Kalous.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme