Tenistka Krejčíková má první titul ve dvouhře. Ve finále ve Štrasburku zdolala Cirsteaovou

Tenistka Barbora Krejčíková slaví premiérový titul ve dvouhře na okruhu WTA. Česká hráčka vyhrála z pozice nasazené pětky antukový turnaj ve Štrasburku, kde ve finále porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou dvakrát 6:3.

Štrasburk (Aktualizováno: 19:32 29. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: chryslene caillaud | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletá Krejčíková se dočkala triumfu ve dvouhře na třetí pokus. Předtím neuspěla ve finále letos v březnu v Dubaji a před čtyřmi lety v květnu v Norimberku.

‚Nebudu se bavit s lidmi, kteří o mně pochybují.‘ Ósakaová vynechá tiskové konference, pokuty zaplatí

Číst článek

„Je to pro mě velmi emotivní okamžik. Jsem velmi šťastná. Byl to úžasný týden a nemám moc slov, protože se celá třesu. Jsem nadšená, že jsem konečně získala první titul ve dvouhře na okruhu WTA,“ řekla Krejčiková s pohárem v náručí při vyhlášení.

Ve Štrasburku navázala na svoji bývalou trenérku, zesnulou Janu Novotnou, která turnaj ovládla v roce 1989. Z titulu se zde z Češek radovala i Nicole Vaidišová (2006).

„Včera mi bývalý trenér Jany psal, že tohle je první turnaj, který vyhrála. Říkala jsem, že uvidíme - buď se to má stát, nebo se to nemá stát. Ale nechtěla jsem na sebe vytvářet žádný tlak,“ řekla Krejčíková Radiožurnálu.

Finále rozjela Krejčíková skvěle. Hrála dlouhé míče, razantně returnovala a rychle vedla 3:0. Při svém servisu zvýšila v dlouhém gamu na 4:0. Za stavu 5:2 ale měla problém s kontaktní čočkou. „Myslím, že mám něco v oku. Potřebuju si čočku vyměnit,“ oznámila na kurtu. „Jestli máte zrcadlo, tak to můžu udělat tady,“ řekla.

Zrcadlo k dispozici nebylo a Krejčíková nemohla odejít do šatny. Proto musela pokračovat. Při svém podání nevyužila dva setboly a servis ztratila, ale vzápětí znovu Rumunku brejkla a úvodní sadu uzavřela. Teprve potom si došla čočku vyměnit.

Na úvod druhého setu v dlouhé hře přišla o podání, ale rychle otočila na 3:1. Ještě jednou neudržela podání, ale po lobu ho pošesté v utkání vzala soupeřce a zvýšila na 4:2. Za stavu 5:3 zápas suverénně dopodávala a ukončila vítězným úderem.

Až do loňska se Krejčíková prosazovala především ve čtyřhře, v které už má osm titulů, z toho dva grandslamové, a navíc tři ze smíšené čtyřhry. Bývalá světová deblová jednička ale loni prorazila do stovky i v singlu a od té doby stoupá. Po triumfu ve Štrasburku si vylepší umístění v žebříčku dvouhry z 38. na 33. místo.

„Je to podobný úspěch, jako když jsem se loni dostala do první světové stovky. Můžu si to konečně odškrtnout. Dokázala jsem si, že co se nám povedlo v deblu, se mi může podařit i v singlu,“ dodala Krejčíková.

Další pokrok může udělat na antukovém grandslamu Roland Garros, které začne v neděli, a Krejčíková míří do Paříže ve formě. V prvním kole se utká s krajankou Kristýnou Plíškovou.

Dvouhra - finále:
Krejčíková (5-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:3.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme