V čele tenisové federace zůstal Američan Haggerty. Kaderka ve volbě neuspěl a skončil poslední

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka neuspěl ve volbě předsedy mezinárodní federace ITF. Další čtyři roky ji povede Američan David Haggerty, který s převahou vyhrál páteční hlasování v Lisabonu.

Lisabon Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka neuspěl ve volbě předsedy mezinárodní federace ITF

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka neuspěl ve volbě předsedy mezinárodní federace ITF | Foto: Martin Sekanina / CNC | Zdroj: Profimedia

Haggerty prosadil nedávné změny formátu elitních týmových soutěží Davis Cupu i Fed Cupu. Kaderka i zbývající dva kandidáti jsou velkými oponenty Haggertyho a jeho exekutivy, dostali ale výrazně méně hlasů než současný americký šéf.

Kristýna Plíšková druhý titul z Taškentu nezíská. V semifinále podlehla van Uytvanckové 3:6 a 5:7

Číst článek

Haggerty v prvním kole obdržel 259 platných hlasů, což bylo více než šedesát procent, přičemž mu k vítězství mohlo stačit 215 hlasů. Druhý skončil stejně jako před čtyřmi lety Anil Khanna z Indie (93 hlasů), Ir Dave Miley obdržel 43 hlasů a Kaderka třicet.

„Vážím si vaší podpory. A chtěl bych také poblahopřát Anilovi, Ivovi a Davidovi za jejich tvrdou práci ve volbách. Děkuji,“ řekl staronový šéf světového tenisu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme