Tenisový Prague Open se definitivně ruší. Nebudou ani antukové turnaje ve Stuttgartu nebo Istanbulu

Ženský tenisový turnaj okruhu WTA v Praze se kvůli pandemii nového typu koronaviru neuskuteční. Šestý ročník J&T Banka Prague Open se měl na antukových kurtech Sparty ve Stromovce konat od 27. dubna do 2. května. WTA Tour v pondělí oznámila zrušení české akce stejně jako turnajů v Istanbulu a Stuttgartu, které se měly hrát o týden dříve.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová během zápasu na turnaji WTA Prague Open 2019

Karolína Muchová během zápasu na turnaji WTA Prague Open 2019 | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Organizátoři turnaje J&T Banka Prague Open definitivně potvrzují, že turnaj s ohledem na situaci kolem šíření koronaviru v termínu od 25. dubna do 2. května neproběhne,“ uvedlo vedení českého turnaje. „WTA Tour je zastavena do 2. května. O dalších turnajích rozhodneme podle vývoje situace,“ konstatovala WTA.

Finále Fed Cupu se odkládá. ‚Je dobře, že rozhodnutí padlo včas,‘ říká kapitán Pála

Číst článek

„Bohužel, situace v Česku a na celém světě je nyní taková, že je nemyslitelné organizovat v Praze ve Stromovce akci, na které se naráz sejdou tisíce diváků a kam se sletí hráčky a jejich týmy z tolika míst na zeměkouli,“ řekl médiím Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury Česká sportovní.

Pražský turnaj je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni ve Stromovce kralovala Petra Kvitová. Vloni byla ve finále Karolína Muchová a v roce 2017 hrála o titul Kristýna Plíšková. O dalším ročníku turnaje se bude teprve jednat.

Zrušený halový antukový turnaj ve Stuttgartu patřil poslední dobou Češkám. Loni tam slavila titul Kvitová a předloni si odvezla porsche pro vítězku Karolína Plíšková.

Kvůli nemoci COVID-19 už byly zrušeny ženské turnaje v Indian Wells, Miami, Charlestonu, Guadalajaře a v Bogotě. Mužský okruh ATP je zatím přerušen do 20. dubna. Na neurčito byl odložen dubnový finálový turnaj Fed Cupu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme