Dvě Češky ve čtvrtfinále tenisového Prague Open. Na postup Martincové navázala Nosková

Tenistky Tereza Martincová a Linda Nosková postoupily po obratech do čtvrtfinále turnaje WTA v Praze. Osmadvacetiletá Martincová porazila Číňanku Jüan Jüe 1:6, 6:2 a 6:2, o deset let mladší Nosková vyřadila přemožitelku Barbory Strýcové Ankitu Rainaovou z Indie 1:6, 7:5, 6:1. Martincová narazí v pátek na Japonku Nao Hibinovou, Nosková vyzve Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou.

Praha (Aktualizováno: 20:58 3. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Martincová

Tereza Martincová | Zdroj: Profimedia

Osmadvacetiletá Martincová se měla utkat s Jüan Jüe už ve středu, zápas ale déšť odložil na čtvrtek. České tenistce se první set nevydařil. Neudržela ani jeden ze čtyř servisů a prohrála jej za sedmatřicet minut. Poté odešla na chvíli mimo kurt a pauza jí prospěla. Ve druhém setu získala rodačka z Prahy tři brejky a vynutila si rozhodující sadu.

‚Kousala jsem se do rtů.‘ Strýcovou rozlučka v Praze dojala, v New Yorku bude hrát s českou parťačkou

Číst článek

Osmadvacetiletá Martincová se měla utkat s Jüan Jüe už ve středu, zápas ale déšť odložil na čtvrtek. České tenistce se první set nevydařil. Neudržela ani jeden ze čtyř servisů a prohrála jej za sedmatřicet minut. Poté odešla na chvíli mimo kurt a pauza jí prospěla. Ve druhém setu získala rodačka z Prahy tři brejky a vynutila si rozhodující sadu.

„Mám recept, že se vždy opláchnu ledovou vodou, abych se probrala. A nejradši bych si dala facku, prostě se nějak probrat. Člověk to musí ze sebe shodit, trochu se sebou mluvit a dostat to ze sebe,“ uvedla Martincová.

Po osmém vyhraném gamu za sebou utekla do vedení 3:0. Jüan Jüe sice ještě snížila na 2:3, Martincová ale pak už dominovala. Po dvou hodinách a šesti minutách proměnila čtvrtý mečbol. Domácí tenistka, startující na volnou kartu, zápas otočila podobně jako v 1. kole s krajankou Gabrielou Knutsonovou.

„Nebudu to určitě zahazovat, že se necítím. Budu se s tím snažit pracovat, abych se z toho dostala a vyhrála, ať to stojí co to stojí,“ uvedla Martincová.

Otočka Noskové

Nosková musela stejně jako Martincová dotahovat jasnou ztrátu prvního setu. Pro 18letou hráčku nevypadalo dlouho dobře ani druhé dějství, ve kterém její soupeřka dokonce podávala na vítězství. 

Nosková však náročné chvíle za stavu 4:5 ustála a set nakonec získala v poměru 7:5. 3. set byl už pak měla Nosková jednoznačně pod kontrolou, když ho ovládla 6:1. Ve čtvrtfinále se utká s Annou Karolínou Schmiedlovou ze Slovenska.

Další čtvrtfinálovou dvojici tvoří Francouzka Alizé Cornetová a Němka Tamara Korpatschová. Zatímco Korpatschová postoupila po skreči Belgičanky Yaniny Wickmayerové za stavu 4:0 v prvním setu, Cornetová zdolala po třech hodinách a 19 minutách Estonku Kaiu Kanepiovou 7:6, 5:7, 6:4. Ve čtvrtfinále je také Rumunka Jaqueline Cristianová, jež vyzve Ukrajinku Katerynu Baindlovou.

Tenisový turnaj žen v Praze (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Martincová (ČR) - Jüan Jüe (Čína) 1:6, 6:2, 6:2. Nosková (4-ČR) - Rainaová (Indie) 1:6, 7:5, 6:1.

Cornetová (6-Fr.) - Kanepiová (Est.) 7:6 (7:1), 5:7, 6:4, Schmiedlová (SR) - Wang Si-jü (9-Čína) 4:6, 6:2, 7:6 (8:6), Hibinová (Jap.) - Hrunčáková (SR) 6:1, 7:5.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme