Krejčíková porazila v semifinále Američanku Pegulaovou. O titul si v Dubaji zahraje se Šwiatekovou

Barbora Krejčíková porazila na tenisovém turnaji v Dubaji světovou trojku Američanku Jessicu Pegulaovou 6:1, 5:7, 6:0 a zahraje si o první titul v sezoně. Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros ovládla duel za více než dvě hodiny. O šestý titul na okruhu WTA se Krejčíková utká s první hráčkou světa Polkou Igou Šwiatekovou, která vyřadila jinou Američanku Cori Gauffovou po výhře 6:4, 6:2.

Dubaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková v akci během semifinálového zápasu proti Američance Jessice Pegulaové.

Česká tenistka Barbora Krejčíková v akci během semifinálového zápasu proti Američance Jessice Pegulaové. | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Krejčíková oplatila Pegulaové ve druhém vzájemném utkání lednové vyřazení v osmifinále Australian Open. Tenistka z Ivančic navázala v Dubaji na předchozí triumf nad světovou dvojkou Běloruskou Arynou Sabalenkovou, předtím porazila také krajanku Petru Kvitovou a osmou hráčku světa Rusku Darju Kasatkinovou.

Se Šwiatekovou se Krejčíková utká počtvrté v kariéře. S jednadvacetiletou Polkou má bilanci 1:2, naposledy ale vloni v říjnu ve finále turnaje v Ostravě uspěla.

Třicátá hráčka světa Krejčíková měla proti Pegulaové výborný úvod. Od stavu 1:1 vyhrála v prvním setu pět her a ujala se po 29 minutách hry vedení.

Devětadvacetiletá Pegulaová, která prošla do semifinále bez boje přes Karolinu Muchovou, se ale ve druhé sadě zlepšila a díky brejku v osmé hře získala vedení 5:3. Američanka sice poté nevyužila dva setboly, v závěru setu ale vzala Krejčíkové servis ještě jednou a duel vyrovnala.

Rozhodující třetí set ale Krejčíková jasně ovládla. Soupeřce vzala všechny tři servisy a nadělila jí za sedmadvacet minut kanára. Krejčíková postoupila do finále ve Spojených arabských emirátech po dvou letech. V roce 2021 zde nestačila na Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme