V obsazení čtvrtfinále hokejového MS zbývá jediný otazník

Sedm týmů včetně českého už má postup jistý, v úterý se o poslední volné místo budou třást Finové. Sebrat jim ho mohou Lotyši, pokud jakýmkoliv rozdílem porazí Švédy. Vyslanci pobaltské republiky brnkali Finům na nervy už v pondělí. Ve vzájemném zápase je vymazali ve svém obranném pásmu a co prošlo, to chytil spolehlivý osmatřicetiletý veterán Irbe. Na turnaji už drží 148 minut neprůstřelnost. Zápas skončil pro hokej nezvyklou remízou 0:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

I druhý osmifinálový zápas v Innsbrucku skončil nerozhodně a vzbudil ještě větší poprask. Vlažně hrající Američané den po triumfální výhře 5:1 nad Švédy tentokrát zakolísali proti ousiderovi z Ukrajiny a vydřeli s ní jen výsledek 1:1. Vynikající Simčuk kapituloval až na začátku třetí třetiny v přesilovce, v závěru chytil i Parisovi trestné střílení.

Rusové podobné problémy neměli. Proti Kazachstánu se sice prosadili až ve druhé třetině, ale zato třikrát. Blýskl se Ovečkin, který zápas s českým výběrem vynechal. Dnes se postavil vedle Kovaljova a Dacjuka, pro nějž společně s Andrejem Markovem připravil první gól a druhý dal sám. Rusové si zajistili prvenství ve skupině, jako jediný tým prošli oběma dosavadními částmi turnaje bez prohry.

Čeští hokejisté tak mohou ve skupině skončit nejlépe druzí, což si přejí. Pak by se nemuseli stěhovat ke čtvrtfinálovému zápasu z Vídně. Proti Bělorusku jim stačí remizovat a uhájí náskok před dotírajícími Slováky, s nimiž mají lepší vzájemný zápas. Pokud dopadnou úterní zápasy podle předpokladů, tedy Češi neprohrají s Běloruskem, Kanada porazí Ukrajinu a Švédové nepodlehnou Lotyšsku, narazí český tým v klíčovém zápase turnaje stejně jako loni na Američany.

Jeho úterní soupeř Bělorusko dnes marně dobýval švýcarskou branku. Vyrovnaný duel ovlivnila druhá minuta. Švýcaři se ujali vedení a celý zápas jej hájili, dokud při běloruské power play nevstřelili druhý gól.

Osmifinále:

Skupina E:

Rusko - Kazachstán 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Dacjuk (A. Markov, Ovečkin), 28. Ovečkin (Dacjuk, Kovaljov), 36. Zinovjev (Kovalčuk) - 58. Dudarev (R. Kozlov, Upper). Rozhodčí: Andersson (Švéd.) - Brodnicki (Něm.), Popovic (Švýc.). Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 4000.

Švýcarsko - Bělorusko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Bezina (Jeannin, P. Fischer), 60. Ziegler (Streit, Plüss). Rozhodčí: Henriksson (Fin.) - Doucette (Kan.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 5000.

Skupina F:

USA - Ukrajina 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 43. Hauer (Weight) - 31. Kasjančuk (Semenčenko). Rozhodčí: Lauff (SR) - Takula (Švéd.), Oskirko (Rus.). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 1000.

Finsko - Lotyšsko 0:0
Rozhodčí: Reiber (Švýc.) - Halecký (SR), Laschowski (Kan). Vyloučení 2:4. Bez využití. Diváci: 2500.

O udržení:

Slovinsko - Německo 1:9 (0:3, 0:5, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Kontrec (Goličič) - 4. M. Goc, 11. Kreutzer (Schubert, Benda), 20. Hecht (Schubert), 28. Benda (Hecht), 28. Furchner, 29. Hecht (Benda), 31. Boos (Lewandowski, Retzer), 34. M. Goc (Kreutzer), 49. T. Martinec (Ehrhoff, Schubert). Rozhodčí: Minář (ČR) - Vaško (Běl.), Feola (USA). Vyloučení: 7:6. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 2000.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme