Vyšlo skoro všechno, radovala se Jislová po stíhacím závodě. Davidová byla vděčná za zlepšenou střelbu

Nejlepší výkony si české biatlonistky na Světovém poháru ve Švédsku ponechaly až do závěrečného stíhacího závodu. Na Národním stadionu v Östersundu se oproti sprintu výrazně vpřed posunula jak Markéra Davidová, tak i Jessica Jislová.

Östersund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jessica Jislová

Jessica Jislová | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Vyšlo tak nějak úplně všechno. Mrzí mě sice ta jedna rána vleže, ale celá ta položka byla rozhozená a nejistá. Jinak mi ale sedly lyže a jelo se mi hezky. Byla jsem i dobře oblečená a připravená na tu zimu,“ připomněla Jessica Jislová pro Radiožurnál Sport důležité složky úspěchy, díky kterým se po 56. místě ve sprintu polepšila až na 23. místo. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Jessicu Jislovou a Markétu Davidovou po stíhacím závodu v Östersundu

Téměř bezchybnou střelbu podpořila rychlým během, ke kterému jí výrazně pomohla dobře odvedená práce servisního týmu.

„Letos je biatlon ještě zajímavější díky lyžím. Hodně týmů se v nových pravidlech hledá. Člověk se postaví na start a neví, co se bude dít,“ doplnila.

Ještě lépe skončila v konečném účtování druhá z českých reprezentantek Markéta Davidová, která se z pozice ve čtvrté desítce posunula až na 18. místo. V předchozích startech ji o lepší výsledek připravil velký počet chyb na střelnici.

Změny u Davidové

Tentokrát ale zasáhla v těžkých podmínkách 18 z 20 terčů. „Musím dělat něco jinak, když to nepadá, takže se snažím si dávat pozor na jiné věci. Řešili jsme to intenzivně s Egilem. Teď mám od něj nové úkoly na střelnici, na kterých se snažím pracovat,“ zmínila Davidová úkoly, které se snaží ve spolupráci s norským trenérem Egilem Gjellandem plnit.

„Není to nic extra zásadního. Snažím se dávat si pozor na polohu, trošku jinak dávat nohy a mít dobře namáčknuto. V tom jsem doteď dělala chyby,“ říká před odjezdem na další Světový pohár do Rakouska Markéta Davidová.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme