V kempu mají menu jako v prvotřídním podniku. Vaří tu kuchař z michelinských restaurací

Šumavským hospodám a restauracím obvykle vládnou guláše, řízky nebo bramboráky. V kempu u Úbislavi nedaleko Vimperku ale můžete ochutnat speciality, jaké připravují prvotřídní světoví kuchaři.

Úbislav (Prachatice) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyril Sauvage, Jitka Sauvage a Tom Venell přinesli do šumavského kempu speciality světových šéfkuchařů. | Foto: Matěj Vodička | Zdroj: Český rozhlas

Malé bistro ve dvou maringotkách na hrázi rybníka nabízí chutě Francie nebo jihovýchodní Asie. Jídla připravuje Francouz, který prošel michelinskými restauracemi a pracoval i s Gordonem Ramsayem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lahůdky v kempu ochutnal Matěj Vodička

„Náš koncept je ten, že děláme jídla vždycky čerstvá, zásadně nepoužíváme žádné polotovary, žádná dochucovadla a snažíme se kousek toho světa přinést sem,“ vysvětluje provozní bistra Jitka Sauvage.

V den, kdy kemp na okraji les navštívil reportér Českého rozhlasu České Budějovice, nabízelo menu mimo jiné šneky po burgundsku, žabí stehýnka a francouzský tatarák.

Jitka Sauvage se se svým manželem Cyrilem seznámila ve francouzské kavárně v Kašperských Horách, kde pekla dorty. „Můj muž tam přišel na sezonu, pak jsme spolu vařili dva roky v Praze. Od té doby přes zimu cestujeme po světě a v létě provozujeme tady naše bistro,“ vypráví.

Menu v kempu u Úbislavi. Jídla zde připravuje Francouz, který prošel michelinskými restauracemi a pracoval i s Gordonem Ramsayem. | Foto: Matěj Vodička | Zdroj: Český rozhlas

Cyril Sauvage má více než bohaté zkušenosti. „V Bordeaux jsem pracoval v hotelu Radisson v michelinské restauraci s Gordonem Ramsayem, takže to byla nádherná zkušenost. Poznal jsem tam mnoho různých receptů a ty jsem si přivezl sem na Šumavu. Miluji život na Šumavě,“ říká.

Letos nově mu pomáhá další Francouz, Tom Venell, který má také českou manželku a jenom v Praze prošel několika hotely. „Máme každý den čerstvé suroviny, vaříme fakt super a lidé jsou tady úplně v pohodě,“ komentuje.

Návštěvníci bistra si skutečně pochvalují. „Já jsem měla salát Caesar, opravdu jeden z nejlepších, co jsem kdy jedla.“ „Měli jsme vynikající šneky jako předkrm a potom tatarák, bylo to skvělé,“ chválí.

Speciality světové kuchyně v kempu u Úbislavi můžete ochutnat až do konce září. Jitka a Cyril se pak vydají na cestu kolem světa poznávat další chutě.

Matěj Vodička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme