Michelin

|Jan Šmíd |Zprávy ze světa

V novém průvodci Michelin dostalo ve Francii hvězdičku dalších čtyřicet restaurací

Dnes vychází ve Francii průvodce Michelin 2013. Pro turisty a milovníky gastronomie základní kniha, podle níž se orientují, pro majitele restaurací a šéfkuchaře věčný zdroj radosti a uznání na straně jedné, či obav na straně druhé. Zisk hvězdičky Michelin má totiž na další budoucnost restaurace velký vliv a může její obrat zvýšit o více než sto procent.

|Pavel Novák |Člověk

Francouzský držitel michelinských hvězdiček přijel dělat chutě Pražanům

Ústřice s krémem z husích jater, ravioli s krabím masem nebo zapékaný smetanový krém. To je jen několik laskomin, které mlsným jazýčkům návštěvníků restaurace na pražské Kampě nabízí kuchař Michel del Burgo. Ten se svým týmem nasbíral už několik michelinských hvězd. Kromě dobrých surovin a šikovných kuchařů je podle něj pro zisk prestižního ocenění důležité hlavně nadšení pro vaření.

Dva pražští šéfkuchaři získali letošní michelinskou hvězdu. Jako první Češi

|Lucie Maňourová, Ondřej Bouda |Zprávy z domova

V letošním vydání prestižního francouzského gastronomického průvodce Michelin Main Cities of Europe získaly po jedné hvězdičce dvě pražské restaurace – Alcron z hotelu Radisson Blu Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise. Oběma velí čeští šéfkuchaři, Roman Paulus a Oldřich Sahajdák. Průvodce se na pultech knihkupců objeví už zítra.